La Junta de Seguretat Local del Vendrell del 2022.

Més robatoris en comerços, menys en domicilis: el Vendrell presenta les xifres policials del 2021

Els incidents relacionats amb la convivència han estat els que més han crescut

L'Ajuntament del Vendrell ha celebrat aquest dimecres 16 de febrer la seva Junta de Seguretat Local anual. Els diferents cossos policials que operen a la ciutat han presentat les xifres d'actuacions del 2021. El consistori ha fet una comparativa amb el 2019, per la distorsió que va representar el confinament del 2020, concloent la xifra s'ha mantingut «estable».

Més furts en establiments i problemes de convivència

Sí que s'ha detectat, però, «un canvi en la tipologia dels delictes», com ha apuntat el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté. Aquest canvi ha suposat un augment dels incidents relacionats amb la convivència, especialment els furts en establiments comercials. «Es tracta d'intimidació i violència relacionada amb robatoris en comerços», ha detallat Joan Maria Mulet, inspector dels Mossos al Baix Penedès 

Coincideix amb aquesta anàlisi Andrés Herrero, sotscap de la policia local del Vendrell. La majoria d'actuacions fetes per la policia local van ser per temes relacionats amb la convivència i els sorolls, com ara els botellots. «Són situacions que deriven directament de la pandèmia i en les quals cal seguir treballant per millorar els resultats», ha admès l'alcalde, Kenneth Martínez.

Descens dels robatoris en domicilis

Per contra, el batlle i les forces policials han apuntat que els robatoris amb força als domicilis han caigut a la meitat. També s'han reduït els atropellaments i les ocupacions d'habitatges, alhora que han crescut en un 35% les detencions

Un altre aspecte que s'ha tractat a la Junta de Seguretat Local ha estat les actuacions pel tràfic de drogues. Jordi Vergés, comissari de la Guàrdia Civil a la demarcació de Tarragona, ha reiterat el creixement de la delinqüència organitzada vinculada al narcotràfic. Tot i això, ha puntualitzat que no és un tema exclusiu del Vendrell, sinó que es dona a tota la província.

Víctor Ferra, comissari provincial de la Policia Nacional, ha fet referència a la pròxima obertura d'una oficina del DNI a la ciutat. Ferra ha assegurat que queden «les últimes pinzellades» i que l'oficina podria funcionar abans de l'estiu.