Uns 200 metges tallen l'N-340 al Vendrell

L'acció de protesta contra les retallades es repetirà cada dijous

Prop de 200 metges i treballadors de l'Hospital del Vendrell han tallat aquest dijous 29 de novembre la carretera nacional 340 al seu pas pel Vendrell en protesta per les retallades que els afecten des de fa deu anys.  Hi han pres part uns 200 metges, als quals s'han sumat també membres de la Marea Pensionista. Els Mossos d'Esquadra han tallat la carretera i han desviat el trànsit cap a la C-31 i la TV-2026, raó per la qual no s'han produït retencions molt grans.

El comitè d'empresa havia anunciat fa uns dies que farien aquest tall de mitja hora a primera hora de la tarda, una acció que es vol repetir cada dijous fins a finals d'any, de les 15.30 a les 16.00 hores. Els treballadors denuncien que des del 2008 pateixen una situació de precarietat que es tradueix en retallades dels sous i una progressiva càrrega de feina que els deixa en una situació límit. També lamenten la manca d'espais i la saturació a l'Hospital del Vendrell, un centre que s'ha quedat petit pel que demana el territori.

Que no es deixi de banda la concertada

En uns moments que el gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descàrrega, està negociant una reestructuració de la sanitat tarragonina de cara al pressupost de l'any vinent de la Generalitat, el comitè d'empresa creu que és el moment de fer una demostració de força perquè se'ls escolti. Remarquen que la sanitat concertada no s'ha de deixar de banda per la importància que té al Camp de Tarragona

Per aquesta raó faran talls de l'N-340 tots els dijous a la tarda fins acabar l'any i aturades puntuals de serveis no urgents, com ara els quiròfans o les consultes. Aquesta setmana ja s'han dut a terme. Els professionals de la sanitat concertada mantenen la vaga aquest divendres, encara que Metges de Catalunya i l'ICS hagin arribat a un acord que ha fet que la sanitat pública hagi tornat a la normalitat avui. 

Uns 200 professionals de la sanitat han pres part al tall de l'N-340 al Vendrell.
Uns 200 professionals de la sanitat han pres part al tall de l'N-340 al Vendrell. | Cedida