Pla general dels manifestants que han participat en la protesta per aturar el projecte d'urbanització del bosc de Miramar a Cunit

Mig centenar de persones protesten contra el projecte Miramar a Cunit

SOS Natura rebutja la construcció d'un polígon, un hotel i centenars d’habitatges i exigeix que es modifiqui el POUM

Mig centenar de persones s'han manifestat aquest diumenge a Cunit per protestar contra el projecte d'urbanització del bosc de Miramar. Cal recordar que en aquest espai hi ha més de 91.000 m² d'espai forestal qualificat d'urbanitzable. Els manifestants han tallat un carril de la C-31, xiulant i cridant consignes a favor de la preservació de l'espai i contra el projecte urbanístic.

La protesta ha estat organitzada per SOS Natura Cunit, que denuncia que l'Ajuntament del municipi vol urbanitzar la zona per facilitar la construcció d'un polígon, habitatges i un hotel. En aquest sentit, l'entitat ecologista reclama la modificació del POUM i confia que el Govern inclogui el projecte en la revisió del Pla Director Urbanístic de sòls no sostenibles del litoral.

Manifest davant l'Ajuntament per demanar la paralització del projecte

La protesta ha començat a la rotonda del carrer de l'Ebre i ha anat cap a l'avinguda de Barcelona, on els manifestants han tallat un carril de la C-31. Des d'allà, s'han traslladat cap a l'ajuntament, on han llegit un manifest en què han demanat la paralització del projecte. Durant la marxa s'han repartit fulletons informatius i s'han cridat lemes com 'El bosc és vida, pita' o 'Sí a la natura, no a l'especulació', entre altres.

El portaveu de la plataforma SOS Natura Cunit, Josep Domínguez, ha assegurat que «si no s'atura la urbanització del bosc es podria perdre un refugi climàtic, ja hem vist el que ha passat a Alcanar amb unes riuades increïbles, a Cunit si tallem 91.000 m² de bosc, que absorbeix tota la pluja, tota la irradiació solar, que promou el no escalfament del planeta; perdrem moltes espècies».

En aquest sentit, Domínguez ha destacat que a la zona de Miramar hi han catalogades més de 300 espècies d'animals i plantes, una desena de les quals estan protegides.