Una de les càmeres del Montmell.

El Montmell instal·la les primeres càmeres de lectura de matrícules a la via pública

L'Ajuntament vol anar cobrint tot el municipi progressivament

L'Ajuntament del Montmell ha anunciat que ja s'han posat en marxa les primeres càmeres lectores de matrícules al municipi. S'han posat a l'entrada a la urbanització del Mirador del Penedès i a la zona sud de la Joncosa. L'objectiu del consistori és anar cobrint progressivament tot el municipi amb més càmeres.

Des de l'Ajuntament han aclarit que aquests dispositius llegeixen les matrícules dels vehicles per informar directament als Mossos d'Esquadra. Es poden usar per a situacions de robatoris a l'interior d'habitatges, per comprovar els vehicles que han accedit als nuclis. No fan tasques de control de velocitat, i l'Ajuntament no té accés a la informació registrada.

La instal·lació de les càmeres es va anunciar el passat mes d'abril, com una mesura per millorar la seguretat al municipi. El pressupost ha estat de 14.870 euros i la instal·lació ha anat a càrrec de l'empresa Cesecat Security Safatysystem SL. 

Aturar els robatoris en urbanitzacions

Aquesta és una mesura que han pres molts municipis els últims anys, especialment aquells que tenen urbanitzacions. Els robatoris en segones residències o habitatges d'aquests nuclis que estan més apartats van encendre les alarmes. La instal·lació de les càmeres permet controlar les entrades i sortides dels nuclis, per detectar vehicles sospitosos.

La Bisbal del Penedès va ser un dels primers municipis del Baix Penedès que va prendre aquesta decisió, seguida després per altres com Calafell. Al Montmell, una de les situacions més delicades es va donar al nucli del Mirador del Penedès, on l'estiu del 2020 hi va haver una onada de robatoris. Els veïns del nucli els van vincular a unes ocupacions conflictives que hi havia a la urbanització.

La situació va pujar tant de to que un grup de persones fins i tot va promoure patrulles nocturnes de vigilància. Ara s'ha posat una de les càmeres lectores de matrícules a l'accés a aquest nucli per la carretera TV-2401. El Mirador del Penedès aglutina prop del 80% de la població del Montmell.