Un carrer del Mirador del Penedès.

El Montmell aprova la instal·lació de dues càmeres de seguretat a la via pública

Són càmeres lectores de matrícules que controlaran els Mossos

L'Ajuntament del Montmell ha aprovat, a través de la Junta de Govern Local, el pressupost per instal·lar les dues primeres càmeres de seguretat a la via pública. Seran dues càmeres lectores de matrícules que s'ubicaran a la carretera TV-2401, a l'entrada de la urbanització del Mirador del Penedès i a l'entrada de la Joncosa del Montmell. 

El pressupost és de 14.870 euros i la instal·lació anirà a càrrec de l'empresa Cesecat Security Safatysystem SL, amb la qual s'ha fet un contracte menor. Des de l'Ajuntament afirmen que hi ha la intenció de cobrir tot el municipi en els següents dos anys amb més càmeres, tot i que el pressupost només permet posar-ne dues ara.

Controlades pels Mossos

Les càmeres de seguretat seran controlades pels Mossos d'Esquadra, que s'encarregaran de la seva gestió, la gravació i del tractament de les imatges. El consistori no tindrà accés a aquests enregistraments ni podrà accedir a cap dada generada pels dispositius. Altres municipis com la Bisbal del Penedès també han optat per posar aquestes càmeres a les entrades dels nuclis.