El cuiner vendrellenc Paco Azuaga.

Mor el cuiner vendrellenc Paco Azuaga, un dels puntals de la Xatonada Popular

Molt vinculat al teixit associatiu local, també va destacar pels tallers de cuina solidària

El Vendrell està de dol per la mort del cuiner Paco Azuaga, una persona molt estimada al municipi. La notícia l'ha donat a conèixer aquest dimecres 17 d'agost l'Associació Cultural Extremadura, de la qual Azuaga n'era soci i col·laborador. El cuiner feia temps que patia problemes de salut, motiu pel qual havia deixat a principis d'any la presidència de l'Associació Gastronòmica Universitat del Xató.

A més de ser un cuiner de gran prestigi, Azuaga tenia una gran vinculació amb el teixit associatiu del Vendrell. Molts el relacionen amb la Xatonada Popular, ja que en va ser una de les ànimes. Al capdavant de la Universitat del Xató va impulsar els anys 90 els cursets per a infants per aprendre a fer xató.

Una altra iniciativa molt destacada van ser els tallers de cuina solidària que va impulsar durant vuit anys. Uns tallers que van ser un gran suport per a moltes famílies vulnerables en els moments més durs de l'última crisi econòmica. Sempre disposat a ajudar, la seva pèrdua deixarà un buit gairebé irreemplaçable al Vendrell.