Mossèn Josep Maria Barenys en una imatge d'arxiu

Mor Mossèn Josep Maria Barenys, qui va ser capellà del Vendrell

Ha mort als 91 anys després de no poder superar la Covid-19

El Vendrell s'ha llevat, aquest dissabte 25 d'abril, amb una trista notícia. Ha mort Mossèn Josep Maria Barenys i Capellades als 91 anys, qui va ser durant més de 43 anys el rector de la parròquia de Sant Salvador del Vendrell i de l'Arxiprestat del Baix Penedès. El capellà havia donat positiu en coronavirus feia unes setmanes i ha mort aquest dissabte a l'Hospital Comarcal del Vendrell.

Mossèn Josep Maria Barenys havia nascut a Maspujols l'any 1929 i va ser ordenat prevere a l'Estadi Olímpic de Barcelona el 31 de maig de 1952 durant el Congrés Eucarístic Internacional. Després de servir en diverses parròquies de l'Arquebisbat com Belltall, Montferri i Bràfim, l'any 1968 va ser nomenat rector de la parròquia del Vendrell.

L'arquebisbe Ramon Torrella el nomenà vicari episcopal i canonge de la Catedral de Tarragona. Després de la seva jubilació, Mossèn Josep Maria va continuar vivint al Vendrell on va tenir cura de l'atenció espiritual de molts malalts, així com de la celebració de l'Eucaristia dominical a Sant Salvador de Mar i molts altres serveis a la parròquia. L'any 2011 la vila del Vendrell el va nomenar Fill Adoptiu de la vila i va rebre també la insígnia d'or. La parròquia de Sant Salvador del Vendrell ha informat que «ateses les actuals circumstàncies que vivim, la missa funeral se celebrarà més endavant, i s’indicarà oportunament».