El torrent del Lluc, al seu pas pel barri del Puig.

Mosquits, rates i males olors: Queixes a un barri del Vendrell per l'aigua estancada del torrent

Els veïns del Puig i el Pèlag demanen que l'ACA faci una canalització de la llera

Els veïns del barri del Puig i el Pèlag del Vendrell han denunciat una vegada més els problemes que els ocasiona l'aigua que baixa pel torrent del Lluc, la qual es queda estancada en diversos punts i provoca la proliferació de mosquits, rates i altres insectes. Han reclamat de nou solucions a l'Ajuntament i a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

A diferència de la riera de la Bisbal, el torrent del Lluc té una circulació permanent d'aigua que prové de la depuradora de Santa Oliva. Com que la llera del torrent és irregular i no té una bona canalització, l'aigua es queda estancada en molts punts. Això fa que, especialment a l'estiu, proliferin tota mena d'insectes, com el mosquit tigre, i es notin molt les males olors.

Un ecosistema propi

La situació no és nova al barri, però els últims anys «ha anat a pitjor», segons afirma el president de l'associació de veïns, Francesc Garrote, a TarragonaDigital. La presència d'insectes, però també de diversos ànecs que són alimentats per alguns vianants, ha atret coloms i rates. «Al final s'ha creat un ecosistema que acaba generant problemes de salubritat i és perjudicial per als veïns i pels dos centres escolars que hi ha al costat», afegeix Garrote.

L'associació s'ha reunit amb l'ACA per demanar-los una canalització del torrent que permeti «que l'aigua circuli de forma correcta i no es quedi estancada». De fet, el Parlament de Catalunya ja va aprovar una resolució amb aquesta mateixa petició l'any 2012, però el problema persisteix. «De moment només hem rebut bones paraules, però no s'ha fet encara cap actuació», certifica el president de l'associació de veïns.  

L'associació també ha traslladat el seu malestar a l'Ajuntament, d'una banda perquè els ajudi en les seves peticions a l'ACA i, de l'altre, per traslladar-los al seu torn un seguit de demandes relacionades amb el barri, com ara la necessitat de fer una neteja més constant dels parcs i els carrers, o augmentar la presència policial per controlar l'incivisme.