Agressió

Els Mossos investiguen l'agressió al jove de Calafell i la seva parella com un robatori violent i no com un atac homòfob

Els investigadors argumenten que els atacants es van endur una bossa i en cap moment van insultar la parella

Els Mossos d'Esquadra investiguen l'agressió que un calafellenc i la parella va denunciar el cap de setmana al Parc Joan Miró de Barcelonacom un robatori violent, no com un atac homòfob, segons ha publicat el diari 'Ara' i han confirmat fonts policials. Els investigadors argumenten que els atacants, un grup de nois encaputxats, es van endur una bossa dels joves i en cap moment van insultar-los o van fer referència a la seva condició sexual.

Al seu parer, els assaltants tenien la cara intenció d'emportar-se les seves pertinences. Després van abandonar la bossa i faltaven efectes personals que s'haurien emportat. Fruit de l'agressió, els dos joves presenten lesions. La investigació segueix oberta.

La parella, en canvi, sosté que els van atacar per la seva condició sexual. Un d'ells, el periodista de Canal Blau Xavier Martínez, ha apuntat al diari que justament es van apropar a ells quan es van fer un petó. 

Segons una de les víctimes, els Mossos van ser qui van suggerir que podria ser un atac homòfob

Ara bé, en declaracions a RAC1 just després de l'agressió, Martínez explicava que  van ser els agents dels Mossos que els van atendre a l'hora de fer la denúncia qui els van suggerir que l'agressió podia tenir una motivació homòfoba. «Quan comencem a lligar caps de: nosaltres estàvem aquí abraçats i fent-nos i petons, i aquell grup ja feia estona que estava davant nostre i expliquem tot plegat que n hi ha cap motivació, i van ser els mateixos Mossos que ens van dir 'però no creieu que...?' i llavors vam pensar que la veritat és que tot quadra», explicava la víctima a la ràdio catalana. 

Ara, però, la víctima explica que des d'un primer moment els Mossos ja van tractar l'atac com a robatori violent i no com un acte d'homofòbia.

El Síndic obre una actuació d'ofici davant l'agressió homòfoba

El Síndic de Greuges de Catalunya va anunciar aquest dilluns, 3 de juny, que ha obert una investigació d'ofici per l'agressió homòfoba que els dos joves van patir al parc de Joan Miró de Barcelona. El Síndic es va adreçar a l'Àrea de Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona i a la Direcció General de la Policia per conèixer les actuacions que s'han posat en marxa.