Imatge d'arxiu del PDeCAT del Vendrell.

Moviments a l'entorn postconvergent del Vendrell per configurar Junts per Catalunya

La secció local estableix converses amb els impulsors de Junts

L'àmbit polític sorgit de l'extinta Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) segueix buscant el seu lloc, enmig d'un embolic de noms i propostes, i del trencament entre el PDeCAT i Junts per Catalunya. En aquest context les diferents seccions locals s'han anat decantant les últimes setmanes per sumar-se a la proposta de l'expresident Carles Puigdemont, o bé seguir fidels al PDeCAT.

Converses amb el grup impulsor de Junts

Al Vendrell, el nou president local de la formació, Sergi Senpau, ha informat que s'han obert converses «amb el grup impulsor de Junts al Vendrell», amb la intenció de trobar «un espai de suma amb models de ciutat semblants i punts en comú que permetin unir forces i oferir un projecte de futur, sense renunciar a la transversalitat que sempre ens ha caracteritzat».

Des de la secció local celebren «la voluntat d'entesa amb el grup impulsor de Junts que, tot defugint els personalismes, prioritzen la voluntat de generar sinergies i treball en comú». Senpau afegeix que espera que les converses amb el grup impulsor de Junts «puguin donar fruits en les pròximes setmanes» i mantenir «un calendari de col·laboració que aporti noves propostes per a la ciutat».

Quan es va produir el trencament entre el PDeCAT i Junts, des de la presidència de la formació al Penedès es va assegurar que la majoria de càrrecs polítics i representants del partit al Baix Penedès es decantaven per seguir fidels al PDeCAT. En aquells moments, però, la secció local del Vendrell es trobava sense presidència, ja que Mar Galeano havia abandonat la formació per sumar-se al govern del Vendrell.