La protesta contra la presència de Vox a l'Arboç.

Multen tres persones per una concentració de protesta contra Vox a l'Arboç

Una d'elles és la regidora de la CUP al municipi, Maria Mestres

La CUP de l'Arboç ha denunciat que tres persones han estat multades per una concentració contra Vox que es va fer el passat març. Els fets van tenir lloc el 21 de març, quan el partit ultradretà va posar una parada informativa a la localitat. Desenes d'antifeixistes es van concentrar per protestar per la seva presència.

Les tensions entre els membres de Vox i els protestants van acabar amb una actuació dels Mossos d'Esquadra, que van dispersar els concentrats. A partir del mes de juliol, alguns dels participants a la protesta van rebre multes de fins a 600 euros per aquest acte. Segons la CUP, els Mossos els acusaven de falta de respecte i consideració a les forces de seguretat.

Persecució de l'antifeixisme

Entre les persones que han estat multades hi ha la regidora de la CUP a l'Arboç, Maria Mestre. Les tres arbocenques afectades han recorregut la sanció, que creuen que vulnera el seu dret a manifestar-se. La CUP veu una clara «desproporció» entre els fets que van passar i les sancions.

Per això el partit afirma que hi ha «una persecució de l'antifeixisme». En canvi, lamenten que es permeti que l'extrema dreta «utilitzi el carrer per difondre els seus missatges xenòfobs, racistes i homòfobs». També critiquen que l'Ajuntament de l'Arboç no hagués impedit la presència de la formació als carrers del municipi.