Recollida de signatures a Coma-ruga.

Multen un regidor del Vendrell per ocupació de via pública en una recollida de firmes

Josep Maria Llasat ha rebut la sanció per la recollida de signatures per demanar aigua a les dutxes de les platges

El regidor vendrellenc Josep Maria Llasat ha rebut una multa de 300 euros per ocupar la via pública amb una recollida de signatures. El representant de Pel Vendrell Primàries ha estat multat amb 300 euros per part de la policia local. El motiu és la campanya de recollida de firmes que es va impulsar el passat estiu per reclamar aigua a les dutxes de les platges

Llasat explica que la multa és per una de les recollides de firmes que es van fer a la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga. Però afirma que la data de la multa és el 24 de juliol, diumenge, quan la recollida es va fer el dissabte 23. «El diumenge no hi havia ningú allà», assevera, afegint que l'hora de la multa també és errònia.

Autorització per fer la recollida

Fonts oficials de l'Ajuntament expliquen que els fets denunciats són del dia 23, encara que la multa tingui la data del dia 24. Apunten que una patrulla de vigilància rutinària va demanar l'autorització als impulsors de la iniciativa i que aquests no en tenien. Per això van aixecar acta per ocupació de la via pública, en un procés que ha acabat derivant en aquesta sanció.

Però Josep Maria Llasat afirma que l'autorització estava demanada des del 8 de juny, a través d'una instància telemàtica. Llasat no va rebre resposta a la seva petició, ni abans de fer la recollida, ni després. «Més que demanar autorització, el que es fa és avisar de la iniciativa que es farà», explica el regidor de Primàries.

Llasat afegeix que normalment aquestes instàncies no reben cap resposta del consistori, però això no significa que els actes no es puguin fer. «Si no, n'hi hauria prou amb no respondre per anul·lar la llibertat d'expressió pública», exemplifica.

A la instància, el regidor va informar que faria aquesta recollida de signatures en diferents punts tots els divendres i dissabtes durant el període d'exposició pública de l'ordenança d'usos de les platges. La sanció es va posar l'últim dia de la campanya, sense que en cap dels anteriors se'ls hagués dit res. Llasat ha afegit que ja ha recorregut la multa.