Els esgrafiats de la casa del Portal del Pardo.

El museu Apel·les Fenosa del Vendrell obre el curs del seu 20è aniversari

L'espai del carrer Major es va inaugurar el mes de juliol del 2002

La Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell enceta aquest mes de setembre un nou curs que serà molt especial. La seva intensa activitat es veurà culminada amb la celebració del 20è aniversari de l'obertura del museu, situat al carrer Major.

Va ser el 12 de juliol del 2002 quan s'inaugurava el museu a la planta baixa de la casa del Portal del Pardo. Aquest edifici d'estil renaixentista, el més antic que es conserva al Vendrell, va ser adquirit per l'escultor el 1957. El museu va obrir amb la intenció de conservar i difondre l'obra de Fenosa, una tasca que ha fet els últims vint anys.

El curs del 20è aniversari no pot arribar en millor moment, just quan s'estan restaurant els esgrafiats de les seves façanes. El passat mes d'agost es van inaugurar els de la capella i el carrer Major. La previsió és que l'any que ve es restaurin i consolidin els que donen al carrer de les Quatre Fonts.

Activitat de l'últim trimestre del 2021

L'activitat del nou curs començarà, però, aquest dimecres 15 de setembre amb la inauguració d'una exposició a la Galeria Marc Domènech de Barcelona. És una mostra que posa en paral·lel l'obra de Fenosa i la del poeta Henri Michaux, que va ser amic seu a París. Ja a l'octubre s'inaugurarà al Vendrell la col·lecció fotogràfica 'Forvm' de Chantal Grande i David Balsells.

Es tracta d'un recorregut i homenatge a una de les col·leccions privades més rellevants de Catalunya. El darrer trimestre de l'any està prevista l'edició del Diccionari Fenosa, que il·lustra i explica els noms imprescindibles per conèixer la vida de l'escultor.