Els esgrafiats de la casa del Portal del Pardo.

El museu de la Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell compleix vint anys aquest 2022

Un dels actes que es preveu és la presentació del 'Diccionari Fenosa'

El museu de la Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell compleix aquest 2022 els vint anys de la seva obertura. Una efemèride que coincidirà amb la restauració de la Casa del Portalque va començar el passat 2021. Aquesta és la casa més antiga que es conserva al Vendrell.

Aquest 2022 també s'inauguraran els esgrafiats de la façana del carrer de les Quatre Fonts, després que ja s'hagin restaurat els del carrer Major. En el marc del vintè aniversari, el museu acollirà dues importants exposicions al llarg de l'any. Igualment, es preveu presentar el 'Diccionari Fenosa', on es recullen els amics relacionats amb l'escultor.

Exposicions 2022

La primera exposició que s'estrenarà aquest any serà sobre les 'Escultures perdudes de Fenosa', i es farà del març al juny. La mostra serà el resultat d'una recerca que s'ha fet sobre les escultures de Fenosa que s'han perdut, i que se'n té constància. Es tracta de quatre escultures de l'artista que van acabar desapareixent per diferents motius.

La segona exposició, que es farà del juliol al novembre, serà sobre 'Els artistes Medalles d'Or'. Una mostra per reivindicar els artistes plàstics que han rebut la Medalla d'Or de la Generalitat i recordar la seva importància. Alguns dels guardonats van ser Joan Miró (1978), Joan Rebull (1981), Salvador Dalí (1981), Apel·les Fenosa (1982), Antoni Tàpies (1983) o Antoni Clavé (1984).