La presentació del Dia dels Museus 2021 al Vendrell.

Museus amb màgia: El Vendrell prepara un seguit d'activitats molt especials pel Dia dels Museus

Exposicions, espectacles, rutes i visites guiades, en cinc dies intensos d'actes

Els museus del Vendrell es tornaran a obrir per a tota la ciutadania amb motiu del Dia Internacional dels Museus 2021. Entre el 14 i el 18 de maig s'han preparat un seguit d'activitats gratuïtes que tindran lloc als diferents equipaments museístics de la capital del Baix Penedès, i que inclouen exposicions, rutes, espectacles o visites guiades.

Serà un autèntic contrast amb l'edició de l'any passat, quan les activitats es van haver de fer de forma virtual amb motiu del confinament domiciliari de la primavera del 2020. D'aquesta manera, els veïns del Vendrell es podran retrobar amb els seus museus per treure'n el màxim partit.

Oberts a la ciutadania

«Després dels museus confinats del 2020, per aquest any hem volgut preparar una desena d'actes molt variats amb l'objectiu de tornar a obrir els museus a la ciutadania», ha remarcat la regidora de Cultura, Sílvia Vaquero. El primer acte serà el divendres 14 a les 19.00 hores amb una visita comentada a l'exposició 'El Museu Deu en femení', que anirà a càrrec de Núria Payán.

El dissabte 15 es podrà començar a visitar l'exposició 'Montserrat Fargas i Nàdia Sokolova' a la Fundació Apel·les Fenosa, a partir de les 11.00 hores. Aquest mateix dia s'ha programat una ruta Pau Casals amb audició d'orgue a les 11.30 hores, que sortirà de la Casa Nadiua de Pau Casals, mentre que a les dotze del migdia es farà un espectacle de màgia a la plaça Nova, a càrrec del Màgic Pell.

A la mateixa hora hi haurà una visita guiada a la mostra '100 anys de l'Orquestra Pau Casals', al Museu Pau Casals de Sant Salvador, que es repetirà el diumenge, mentre que a les 18.30 hores es farà el mateix amb l'exposició 'El Vendrell l'època daurada', ubicada al Centre Cívic l'Estació. Ja el diumenge 16 serà el torn de la ruta 'El Vendrell en primera persona' que tindrà la sortida a les 11.30 hores des del Museu Guimerà

Visita a una botiga centenària

Per últim, el dimarts 18 es repetirà l'espectacle del Màgic Pell a la plaça Nova a les 17.30 hores i tindrà lloc una de les novetats de l'edició d'aquest any, amb la visita comentada a la botiga centenària de queviures 'Cal Figueres', a les 18.00 hores, a càrrec de Jaume Pau Cañas. La regidora de Cultura ha destacat que la incorporació de col·leccions particulars com la de Cal Figueres pot «ajudar a descobrir una part del passat del Vendrell».