Presentació del Dia Internacional dels Museus 2022 del Vendrell.

Els museus del Vendrell s'ompliran de música per celebrar el seu Dia Internacional

Pinea, Silok, Nerea Bassart, Griselda Ramon o Beatriz Higueras actuaran en diferents espais

El Vendrell celebrarà el Dia Internacional dels Museus portant música a cadascun d'aquests equipaments. Diferents artistes actuaran als museus vendrellencs entre el 14 i el 22 de maig, en uns concerts impulsats des de la regidoria de Cultura. El Dia Internacional dels Museus se celebra el 18 de maig.

La primera cita serà el dissabte 14 de maig, amb la ruta cultural 'Coneixem l'Ermita i Sant Salvador', organitzada pel Museu Pau Casals. Començarà a les 10.30 hores i acabarà a les dotze a l'Ermita de Sant Salvador amb un concert del grup Pinea. Aquesta formació té dues vendrellenques a les seves files, Gemma Rafecas i Anna Urpí.   

Concerts de la Nit dels Museus

El mateix dia, a partir de les 19.00 hores, es farà l'activitat 'MúsicaDansaVeu', que s'emmarca en la Nit dels Museus del Vendrell. Els diferents equipaments acolliran actuacions de músics locals. El Museu Apel·les Fenosa comptarà amb un concert de Silok a les set de la tarda.

Nerea Bassart actuarà en solitari a la casa nadiua de Pau Casals a les 19.45 hores. El Museu Àngel Guimerà comptarà amb un concert de Griselda Ramon a partir de les 20.15 hores. Finalment, Beatriz Higueras ho farà a les 21.00 hores al Museu Deu.  

Cal remarcar que durant tot el dissabte 14 de maig hi haurà jornada de portes obertes als museus locals. Els actes seguiran el dimecres 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, amb dues activitats que s'han programat al Museu Deu. 

A les 17.30 hores es farà l'activitat pedagògica 'Canta'm un quadre', per a infants d'entre dos i cinc anys. L'objectiu és que descobreixin els quadres del museu a través de la música i les titelles. A les 19.00 hores hi haurà un 'Tast de tes', relacionat amb l'exposició temporal 'Les dones del te', de la ceramista Mary Gumà.

Al final de l'acte es farà una degustació de tes. Totes dues activitats són gratuïtes, però cal fer una inscripció prèvia al correu electrònic museudeu@elvendrell.net. Les places són limitades.