Els Jutjats del Vendrell.

El MVP denuncia que la regidora de Platges del Vendrell els vol «silenciar» amb querelles

Apunten que Bàrbara Peris va denunciar un membre de la plataforma per «assetjament», la qual ha estat desestimada

Nou episodi en la picabaralla entre el Moviment Veïnal de les Platges i les Urbanitzacions (MVP) i la regidora de Platges del Vendrell. Des de la plataforma veïnal denuncien el que veuen com un intent de Bàrbara Peris de «silenciar» les seves crítiques. Fan referència a una querella que la regidora va posar contra un membre de la plataforma per «assetjament».

A la denúncia al Jutjat Número tres del Vendrell es demanava una ordre d'allunyament per aquesta persona. Però la denúncia ha estat desestimada i ha quedat arxivada sense judici. Des del MVP expliquen que el fet que ambdós coincideixin habitualment s'explica perquè treballen en zones molt pròximes. 

La plataforma afirmen que és «mentida» que el denunciat persegueixi a la regidora i lamenten el que veuen com una maniobra per fer-los «callar». Per això demanen una disculpa a la regidora per aquest assumpte. Contactada per aquest mitjà, Bàrbara Peris ha declinat fer cap valoració sobre el tema. 

Un enfrontament que ve de lluny

El Moviment Veïnal de les Platges va ser impulsat a principis del 2020 per un sector crític de l'Associació Veïnal de les Platges (AVP). Aquesta va ser una formació política que es va presentar a les eleccions municipals del 2019 en representació dels nuclis de les platges. Als comicis va treure 889 vots i un regidor, que havia de ser el cap de llista, Seve Galván.

Poc després de fer un pacte de govern amb el PSC, Galván va renunciar a l'acta de regidor. La número dos de la llista, Bàrbara Peris, la va substituir, però ja va quedar palès que dins la formació hi havia desavinences. Aquestes van acabar amb la ruptura dels seus membres i la creació del MVP.

Des d'aquell moment, els enfrontaments de les dues parts han estat constants. A més a més, el novembre del 2019 Peris va denunciar que havia rebut una carta amb amenaces de mort al seu domicili. Tot i no fer referència a cap possible autor, des del MVP asseguren que el grup «ja es va sentir assenyalat» en aquella ocasió.