Els representants dels municipis adherits a l'Associació de Viles Termals de Catalunya.

Neix la nova Associació de Viles Termals de Catalunya, de la qual forma part el Vendrell

L'ens vol treballar en la difusió i promoció dels productes termals i mineromedicinals del país

El Balneari Vichy Catalan de Caldes de Malavella va acollir aquest dimecres la presentació de la nova Associació de Viles Termals de Catalunya. Una entitat que està integrada per dotze municipis termals del país, entre els quals hi ha el Vendrell. De les comarques tarragonines també hi és representat Montbrió del Camp.

Aquesta associació té l'objectiu de treballar de forma coordinada en la promoció, millora i dinamització dels productes termals i mineromedicinals. Ha de ser un punt de trobada per acordar estratègies comunes per desenvolupar aquests recursos. A l'acte hi van ser presents els representants de cada municipi, així com la subdirectora de Desenvolupament Turístic de la Generalitat, Carme Rubió.

«Una destinació única al litoral català»

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha destacat que aspectes com aquest són els que fan del Vendrell «una destinació única al litoral català». El batlle va fer menció de l'estany i el riuet de Coma-ruga com dos dels elements destacats en aquest àmbit.

També la regidora de Turisme, Bàrbara Peris, creu que el fet que les aigües desemboquin a la platja suposen «un atribut únic a Europa». «És un gran recurs que s'ha de potenciar de forma activa dins del turisme de salut», ha afegit.

Una oferta i una demanda turística per tot l'any

A l'acte d'aquest dimecres es va fer una presentació dels recursos de cada municipi adherit, així com del web i el vídeo promocional de l'associació. Un dels actius que es va remarcar és que el termalisme suposa una oferta i una demanda turística per a tot l'any. Un avantatge afegit que permet desestacionalitzar el turisme en aquests municipis.