Vista del Vendrell.

Neix una nova entitat civil al Vendrell que vol fer de «lobby de pressió» als polítics

Amb el nom d'Impulsem el Vendrell, aglutina gent d'un perfil jove vinculada a entitats, empreses o el comerç | La seva presentació en societat serà el dijous 22 de setembre

Impulsem el Vendrell és el nom de la nova plataforma ciutadana que el pròxim 22 de setembre es presentarà oficialment a la capital del Baix Penedès. Una entitat civil que neix amb la voluntat d'esdevenir un «lobby de pressió» davant els polítics i l'Ajuntament. La via mitjançant la qual canalitzar les diferents propostes de millora que vinguin des de la ciutadania.

La plataforma està integrada per una quarantena de persones vinculades al teixit comercial, empresarial o acadèmic del municipi. Són d'un perfil majoritàriament jove i defugen els personalismes, tot i que fa les funcions de president administratiu l'historiador i activista cultural Marc Casellas.

La seva presentació tindrà lloc el pròxim dijous 22 a la plaça de les Garrofes a les 19.00 hores. Serà aquest un acte participatiu mitjançant el qual es vol començar a recollir el sentiment i les propostes de la població. «No venim a parlar, sinó a escoltar», asseguren.

«Decadència siciliana»

La seva gènesi sorgeix de la convicció que el Vendrell pateix «una situació de degradació» perllongada i persistent. «Com una decadència siciliana, una pluja fina que costa de percebre, però va erosionant», descriuen gràficament. Lamenten que fa més de vint anys que no hi ha cap projecte de ciutat, «i els diferents governs van fent sense una mirada d'horitzó».

La seva idea és involucrar el màxim de ciutadans que comparteixin aquesta visió, amb la idea de posar les bases d'un projecte de futur. Un marc de treball que es construeixi sobre diferents eixos, i que es resumeix en aconseguir «una ciutat sostenible, amb un creixement intel·ligent i inclusiu». Tot això ha de dur a un pla d'acció on s'impulsin les iniciatives per fer realitat aquest projecte.

Els membres d'Impulsem el Vendrell asseguren que no tenen cap intenció de fer un partit polític per presentar-se a les eleccions. La seva idea és exercir més aviat com a «lobby de pressió» dels partits polítics o de ser un «think thank». Això sí, no descarten donar suport a algun partit que comparteixi la seva visió del model de ciutat i la pugui fer realitat.

En aquest sentit, deixen clar que no comparteixen el model de l'actual equip de govern. Tot i la seva coincidència de nom amb Impulsem Penedès, el partit promogut per diversos alcaldes del territori, ells se'n desmarquen. Afirmen que són una plataforma ciutadana que no té vinculacions polítiques amb cap formació.