La pista forestal del Foix on es va trobar el cotxe calcinat.

El 'crim de la Guàrdia Urbana' del Pantà de Foix arriba a Netflix: anuncien sèrie

Jorge Torregrossa i Laura Mañá dirigiran el projecte, mentre que Laura Sarmiento s'encarregarà del guió

Netflix ha anunciat que produirà una minisèrie basada en el 'crim de la Guàrdia Urbana'. Jorge Torregrossa i Laura Mañá dirigiran el projecte que produirà Arcadia Motion Pictures. El projecte encara no té títol i es començarà a rodar pròximament. Segons ha explicat Netflix en un comunicat, la investigació de l’homicidi va treure a la llum «una xarxa de relacions tòxiques, enganys, escàndols sexuals i violència entre diversos agents policials de Barcelona».

Cal recordar que els fets van tenir lloc a principis del mes de maig del 2017, quan els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació després de l'aparició de les restes òssies d'un cos humà en el maleter d'un vehicle en una pista forestal que dona accés al pantà de Foix, al terme municipal de Castellet i la Gornal (Alt Penedès).

El cos localitzat a l'interior d'un cotxe calcinat era el d'un guàrdia urbà de Barcelona. Altres dos agents del cos policial, Rosa Peral, parella sentimental de la víctima, i Albert López van ser condemnats a 25 i 20 anys de presó respectivament després que un jurat popular els declarés culpables.

Laura Sarmiento, una de les creadores de la sèrie 'Intimidad', ja està escrivint el guió

Netflix es basarà en aquests fets per a desenvolupar una nova minisèrie de ficció que tindrà vuit capítols, però que encara no té títol ni protagonistes. La responsable del guió de la sèrie serà Laura Sarmiento, una de les creadores de la reconeguda 'Intimidad', producció que també està basada en fets reals.

La trama es basarà en els fets que es recullen en la sentència, tot i que els responsables de la sèrie volen aprofundir en el retrat psicològic dels personatges. En aquest sentit, citen com a exemple 'The Staircaise', d'HBO, que també es basa en un cas real d'assassinat.

Aquesta no serà la primera producció basada en el 'crim de la Guàrdia Urbana', ja que cal recordar que el programa 'Crims' de TV3 va dedicar quatre capítols als fets.