Els barbuts del Vendrell, a la plaça Nova.

No volen esperar més: els barbuts del Vendrell fan una edició d'estiu del seu sopar

Després de suspendre les dues últimes edicions per la pandèmia, es retrobaran aquest juny

Els barbuts del Vendrell no han volgut esperar més i faran una edició d'estiu del seu sopar anual tradicional. Després que les dues últimes edicions s'haguessin de suspendre per la pandèmia, els barbuts han cregut que ara era un bon moment per retrobar-se. Així, aquest dilluns 13 de juny es trobaran a les 20.45 hores a la plaça Nova per començar el seu ritual habitual. 

Retrobament després d'un «període fosc»

Des de la Junta del Sopar dels Barbuts es mostren satisfets per poder sortir finalment «d'aquest període fosc de la nostra existència». Tal com detallen, els últims dos anys han estat treballant «per trobar una versió alternativa del sopar de cada any. Però totes les nostres idees han anat quedant desmuntades per les diverses evolucions de la pandèmia i les restriccions que han comportat».

Amb la situació de retorn a la normalitat, i amb la caiguda de les restriccions, des de la Junta han volgut recuperar ja aquest sopar tradicional. En lloc d'esperar fins al pròxim gener, han convocat una edició especial per aquest 13 de juny, que mantindrà els paràmetres habituals. Els barbuts es trobaran a la plaça Nova per fer-se la foto de rigor i aniran en processó fins al restaurant, que la majoria desconeixen.

De la setmana més freda, a la calor d'aquest juny

De cara al 2023, els barbuts esperen recuperar el seu sopar en les dates habituals, a mitjans del mes de gener. Durant la setmana més freda de l'any, les barbes són una bona protecció per resguardar-se de les baixes temperatures. Una situació que serà ben diferents aquest any, tenint en compte les altes temperatures que es viuen aquests dies.

El sopar d'aquest dilluns serà el número 28 ja des que es va començar a fer a principis dels anys noranta. El 2019 es va produir un relleu a la junta organitzadora, que només va poder fer dos sopars abans de l'arribada de la pandèmia. Ara, ha arribat l'hora de recuperar el temps perdut.