Volen donar el nom d'U d'octubre a un parc de Sant Jaume dels Domenys

Veïns del municipi van recollir signatures pel primer aniversari de l'1-O

El grup municipal d'ERC de Sant Jaume dels Domenys presentarà al pròxim ple del 20 de desembre de l'Ajuntament una moció en la qual es demana que es posi el nom d'U d'octubre a un parc infantil que hi ha davant la Casa de Cultura. ERC presenta aquesta moció en suport d'un grup de veïns que van recollir signatures per donar aquest nom al parc, quan es commemorava el primer aniversari del referèndum de l'1 d'octubre del 2017.

Esquerra proposa donar aquest nom al parc infantil i incorporar la nova denominació al nomenclàtor municipal. De la mateixa manera, insten al consistori a posar la placa identificativa abans del 31 de desembre d'aquest 2018. Els partits sobiranistes tenen una clara majoria a l'Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys, amb CDC que governa amb sis regidors i ERC que en té quatre. El PSC té el regidor restant. A Sant Jaume dels Domenys van votar 843 persones el referèndum de l'1-O, d'un cens de 1.800.

Documental sobre l'1-O a l'Arboç

També relacionat amb el primer aniversari del referèndum, el teatre El Centre de l'Arboç acull aquest dissabte 15 de desembre, a les 19.30 hores, la projecció del documental 'I serem, per sempre, POBLE'.  Aquest és un documental que recull les reflexions de diferents ciutadans de l'Arboç un any després del referèndum, els quals expliquen com van viure aquell dia. Té una durada de 21 minuts i es mostren imatges dels preparatius, de la celebració del referèndum i els testimonis dels ciutadans.

Les imatges van ser enregistrades el dia 30 de setembre del 2018, durant el dinar popular de commemoració de l'1-O.  L’audiovisual està promogut pel CDR de l’Arboç i s’ha elaborat amb la voluntat de recollir vivències i reflexions sobre com es va viure el referèndum de l’1 d’octubre a l’Arboç, i també «per homenatjar a totes les persones que hi van participar i el van fer possible».