Interior del cinema Brisamar de Coma-ruga.

El nou 'Espai Brisamar' de Coma-ruga tindria una piscina coberta, saunes i jacuzzi

L'Ajuntament ha adjudicat la redacció de l'avantprojecte

L'Ajuntament del Vendrell ha adjudicat la redacció de l'avantprojecte del nou 'Espai Brisamar' de Coma-ruga, segons ha avançat RTV el Vendrell. La regidoria de Platges està liderant aquesta iniciativa per donar una nova vida a l'antic cinema teatre Brisamar, tancat i en desús des del 2012. 

Segons ha explicat la regidora de Platges, Bàrbara Peris, a la televisió local, es vol fer un espai de salut i enfocat a la pràctica esportiva. El nou Brisamar tindria una piscina coberta, saunes, jacuzzi, sales per a fer ioga o pilates, i una terrassa exterior per a esdeveniments. D'aquesta manera, afegeix, es cobriria la necessitat de tenir un centre esportiu cobert i amb piscina als nuclis marítims.

Incertesa sobre l'estat de l'edifici

El projecte es va avançar el passat mes d'abril, i l'Ajuntament mirarà de tirar-lo endavant amb fons europeus. Encara no està clar si es podrà mantenir l'estructura de l'actual edifici o caldrà fer-lo de nou, com va passar amb el Tabaris. Precisament, l'avantprojecte que ara s'ha adjudicat és el que determinarà aquest aspecte.

Construït el 1961 i tancat des del 2012

L'antic cinema teatre Brisamar de Coma-ruga es va construir el 1961 i va funcionar durant més de 50 anys. A principis del segle XXI va començar a arrossegar problemes econòmics, que li impedien fer una necessària posada al dia de l'equipament. El 2008, l'Ajuntament del Vendrell el va acabar comprant davant la possibilitat que sortís a subhasta.

Però la seva vida no es va allargar gaires anys més i el juny del 2012 va tancar definitivament les portes. Des d'aleshores, l'edifici s'ha anat deteriorant, tant a l'interior com per l'exterior. Una de les poques actuacions que s'han fet ha estat la restauració dels mosaics de Santiago Padrós que hi ha a la façana.

L'antic cinema teatre Brisamar de Coma-ruga.
El cinema Brisamar va tancar definitivament el 2012. | BP Diari