L'edifici de Cal Gener, a les Peces.

Un nou llibre explora com era la vida a Albinyana i les Peces durant l'edat moderna

El volum, obra de Marc Casellas, es presenta per la festa major

L'historiador albinyanenc Marc Casellas ha publicat un nou llibre, el tercer ja, sobre la història local d'Albinyana i les Peces. 'Albinyana i les Peces a l'edat moderna' és un llibre que explora com era la vida als dos nuclis entre els segles XVI i XVIII. Ha estat fruit de quatre anys de recerca per part del seu autor.

El volum fa un recorregut per aquell període històric, explicant l'origen de moltes cases, masies i famílies, així com els seus usos i costums. Un viatge a les arrels d'aquestes poblacions, per conèixer la gent que va construir el poble i el paisatge que ha arribat fins avui.

Tres documents essencials

L'estudi ha estat possible gràcies a la troballa de tres documents essencials, els capbreus d'Albinyana de 1694, 1723 i 1750. Eren, fins ara, desconeguts, i han servit per trobar informació històrica de moltes famílies, així com de temes urbanístics i econòmics. L'existència dels capbreus va ser notificada per l'historiador Joan Latorre, que ha fet el pròleg del llibre.

A partir d'aquests documents, Casellas va fer una profunda recerca en diversos arxius per completar la història. La presentació del llibre es farà en el marc de les festes d'Albinyana i les Peces.

El dimarts 24 es farà a la Societat d'Albinyana, a les 20.00 hores, mentre que el dia 29 es farà a la Societat de les Peces, a les 19.00 hores. El llibre es pot trobar a les oficines de la Cooperativa d'Albinyana, a un preu de quinze euros.