El Poliesportiu de la Bisbal del Penedès.

Nou pronunciament de la justícia sobre la rehabilitació del poliesportiu de la Bisbal del Penedès

S'han denegat les mesures cautelars que demanava el Club Siglo XX

Les obres de rehabilitació del poliesportiu de la Bisbal del Penedès segueixen empantanegades. El projecte enfronta des de fa més de dos anys l'Ajuntament amb l'entitat Club Siglo XX. El consistori va declarar l'agost del 2020 la nul·litat d'un contracte d'arrendament amb l'entitat per diversos espais de l'equipament.

Des d'aleshores l'entitat ha presentat diversos contenciosos a la justícia per aquest assumpte, l'últim dels quals va ser el passat octubre. Asseguraven que les obres afectaven una part de la finca que l'entitat té llogada i sobre la qual l'Ajuntament no té cap títol jurídic. Per això demanaven que s'impedís que el consistori fes obres en aquest espai.

Mesures cautelars

Alhora, demanaven mesures cautelars perquè no comencés la rehabilitació fins que no es resolgués el contenciós. Ara, el Jutjat Contenciós s'ha pronunciat i ha denegat les mesures cautelars a l'entitat, segons informen des del consistori. També ha imposat unes costes de cent euros al club.

D'aquesta manera, l'Ajuntament no ha d'aturar l'adjudicació ni l'inici de les obres. Pel que fa al primer contenciós —sobre la nul·litat del contracte—, encara està pendent de resolució. L'adjudicació de les obres també ha patit retards per la renúncia de diverses empreses a dur-les a terme.

Franges forestals de protecció

Per altra banda, l'Ajuntament de la Bisbal ha demanat una subvenció de 13.000 euros per finalitzar les franges forestals a Can Gordei i l'Esplai. La petició s'ha fet a la Generalitat, per completar els treballs que es faran des de l'Ajuntament, i que costaran uns 34.000 euros.