Campanya contra el masclisme a Calafell.

La nova campanya contra el masclisme de Calafell posa el focus en els agressors

S'adreça especialment a persones joves que «tenen normalitzades» aquestes conductes

L'Ajuntament de Calafell ha posat en marxa una campanya a la via pública contra el masclisme. La novetat és que posa el focus en els agressors, que són els qui surten retratats, i no en les víctimes. L'objectiu és remarcar que hi ha moltes actituds masclistes que són delicte i promoure un canvi d'aquestes.

Segons el consistori, la campanya s'adreça especialment a les persones joves que «de vegades tenen normalitzades» aquestes conductes. Els cartells es poden veure en marquesines de les parades de bus o en altres plafons publicitaris del municipi.

Les imatges s'acompanyen de lemes com 'No és només aprofitar que va borratxa. És un delicte', o 'No és només cridar-li a una noia. És un delicte'. 

Aval de l'escriptora i directora Mabel Lozano

La campanya s'emmarca en el protocol local contra les violències sexuals en espais d'oci que es va aprovar el passat mes de febrer. A l'estiu ja es va fer una primera part d'aquesta campanya, mitjançant diferents missatges a les xarxes socials. Una persona que es va fer ressò d'aquella campanya va ser l'escriptora i directora de cinema Mabel Lozano, un referent feminista estatal.

Lozano destacava que la campanya posés el focus «on ha d'estar». Precisament, l'escriptora serà a Calafell el pròxim 14 de desembre per presentar el seu documental 'Biografía del cadáver de una mujer'. Es tracta d'un film que ha guanyat el Premi Goya al millor curtmetratge documental del 2020.

La projecció del documental es farà al Centre Cívic Cinema Iris, a les 18.00 hores, i vindrà acompanyada d'un col·loqui amb la mateixa directora. L'activitat s'organitza amb motiu del Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Nenes i Nens.

Per altra banda, l'Ajuntament de Calafell i l'empresa Addeco han organitzat pel pròxim 23 de novembre la tercera jornada Dona i Empresa. La jornada es fa amb motiu del Dia Internacional de la Dona Emprenedora