La plaça de Sant Salvador, inundada.

Les noves comportes no eviten l'entrada d'aigua de mar a la plaça de Sant Salvador

Des de la regidoria de Platges del Vendrell afirmen, però, que l'afectació ha estat menor que altres cops

El temporal de mar d'aquesta setmana ha permès constatar que les comportes que es van posar a la platja de Sant Salvador no impedeixen el pas de l'aigua. Una vegada més, la plaça de Sant Salvador —coneguda com a plaça de les palmeres— s'ha inundat en bona part. 

Des de la regidoria de Platges del Vendrell, Bàrbara Peris ha afirmat, tanmateix, que l'afectació ha estat menor que altres vegades. «Ha servit per parar l'aigua, perquè aquest cop la inundació no ha arribat fins als embornals», apunta. Amb tot, la mateixa regidora reconeix que aquest ha estat un temporal de mar més lleu del que s'esperava.

Aigua acumulada provinent del mar

Peris ha assegurat que l'aigua que s'ha acumulat a la plaça prové del mar, no de la pluja. «Volíem provar com funcionava el sistema de bombament amb pluja i temporal de mar alhora, però no ha pogut ser», afegeix. El passat novembre, la regidora va assegurar que l'estació de bombament ja funcionava i era eficient per treure l'aigua de la pluja.

Per contra, quedava pendent comprovar com funcionaven les comportes quan hi havia temporal de mar. Pel que s'ha pogut veure aquesta setmana, aquestes no impedeixen que l'aigua provinent del mar acabi entrant a la plaça, on queda acumulada.

Les comportes que s'han posat sota el passeig marítim.
Les comportes no han impedit l'entrada d'aigua. | BP Diari