Una sonometria a Torreblanca.

Es fan noves sonometries a Torreblanca per determinar el soroll de l'AP-7 i l'N-340

Es vol comprovar quin efecte ha tingut l'alliberament dels peatges de l'autopista

La Generalitat de Catalunya ha fet nous mesuraments de soroll aquest passat mes de juliol a la urbanització Torreblanca del Vendrell. Les sonometries s'han fet als carrers del Pardal i dels Alps, a instàncies de la Federació Xarxa Vendrellenca. Volen determinar si l'alliberament del peatge de l'AP-7 ha tingut efectes en la contaminació sonora.

Fa dos anys, el juliol del 2020, ja es va fer una sonometria al carrer del Pardal, on es va confirmar l'excés de soroll que provenia de l'N-340. En aquell moment, des de la Xarxa van demanar solucions per minimitzar les afectacions. Però amb l'alliberament del peatge de l'AP-7 el passat setembre, els fluxos de vehicles han canviat.

L'AP-7 ha vist incrementat el volum de cotxes i camions, molts dels quals passaven abans per l'N-340. Amb les noves sonometries es vol tenir una imatge més fidel a la situació actual, a partir de la qual es puguin prendre mesures. Fa unes setmanes, des de la Xarxa ja van denunciar que molts veïns del Tancat i el Mas d'en Gual es queixaven pel soroll de les noves bandes sonores de l'AP-7.