Els alcaldes i alcaldesses del Pacte del Penedès Marítim.

Les obres de millora de la C-31 al seu pas per Cunit es preveuen per la tardor

El Pacte del Penedès Marítim torna a la càrrega per demanar la gratuïtat de la C-32

El projecte de remodelació de la C-31 al seu pas per Cunit es podria dur a terme passats els mesos d’estiu. Aquest és el calendari que han donat des de la Direcció General de Carreteres a l’Ajuntament de Cunit, assegurant que el finançament no és un problema per tirar endavant les obres. «No és un tema de pressupost, perquè tenen partides, sinó d’aprovació del projecte per part de la Generalitat», ha assegurat Jaume Casañas, primer tinent d’alcalde de Cunit.

Casañas ha fet aquestes declaracions després de la reunió que han mantingut a Calafell els diferents integrants del Pacte del Penedès Marítim. Aquesta és una unió d’alcaldes i representants dels Consells Comarcals del Baix Penedès i el Garraf, a semblança del Pacte de Berà, que treballa per trobar solucions als problemes de la C-31 i la C-32. Hi han estat presents els alcaldes i alcaldesses del Vendrell, Calafell, Cunit, Cubelles i Vilanova, a més dels màxims representants dels dos consells.

 

Esperant que la Generalitat aprovi el projecte

Des de Carreteres van remarcar que per al primer trimestre d’aquest 2020 s’espera que la Generalitat aprovi el projecte de remodelació de la C-31 al seu pas per Cunit, que està fet des del 2017. Les obres començarien després de l’estiu. Des del consistori cunitenc han afegit que no poden fer actuacions de seguretat a la via interurbana —com ara posar semàfors als passos de vianants— perquè la carretera depèn de la Generalitat.

La gratuïtat de la C-32

La trobada d’aquest dimecres 15 de gener del Pacte del Penedès Marítim s’ha fet per reactivar aquest acord després de les eleccions municipals de l’any passat. Ramon Ferré, alcalde de Calafell, ha afirmat que aviat es reuniran amb els consellers de Territori i Economia de la Generalitat per demanar que als pressupostos que s’han d’aprovar «es contemplin bonificacions per a la C-32 similars a les que s’apliquen a l’AP-7 des de fa un any i mig».

Aquestes serien per als residents, i suposarien la gratuïtat completa del peatge de Cunit/Cubelles si es fa l’anada i la tornada el mateix dia, i una bonificació del 50% pel peatge de Vallcarca. Aquesta ja va ser una petició que es va fer l’any passat, però que va rebre un sonor cop de porta per part del conseller de Territori, Damià Calvet. Ferré ha afegit que no es descarten mobilitzacions «més contundents» si la Generalitat es tanca en banda. L’abril de l’any passat es va fer una marxa lenta que va col·lapsar la C-32 a principis de la Setmana Santa.