Un dels 'show cookings' de l'edició del 2018 de l'Enramada.

L'octubre és el mes de la coca enramada a l'Arboç

La mostra gastronòmica es farà els dies 25 i 26 a la plaça de Catalunya

El mes d'octubre és sinònim de la coca enramada a l'Arboç. Des de fa ja set anys se celebra en aquest municipi la mostra de l'Enramada, un producte típic del Penedès que es pot degustar en aquest certamen. L'edició número set de l'Enramada es farà els dies 25 i 26 d'octubre a la plaça de Catalunya, amb una àmplia presència de forners, restauradors i productors del territori, i amb activitats variades com ara tallers, maridatges, música en viu, o 'show cooking'. 

La mostra s'encetarà el divendres 25 a les sis de la tarda, i s'allargarà fins al dissabte 26 al vespre. Els millors vins i caves del Penedès seran, un cop més, el perfecte acompanyament per degustar les coques i els altres productes de la fira. Tot plegat, es tracta d'una proposta gastronòmica, enològica i cultural que, després de sis edicions, ja s'ha convertit en un referent ineludible del Penedès. L'Ajuntament de l'Arboç ha anunciat que les pròximes setmanes es donaran a conèixer més detalls i novetats sobre la mostra.

Visita dels guanyadors de la campanya dels barris antics

Per altra banda, el passat 28 de setembre l'Arboç va rebre la visita de les persones que van ser premiades amb el pack promocional del municipi a l'última campanya comercial 'Barris antics. Molt per descobrir, molt per oferir'. Es tracta d'una campanya que es fa cada any el mes de juny, i en la qual hi prenen part una trentena de municipis catalans que són beneficiaris de la llei de barris, amb l'objectiu de promoure el comerç de proximitat.

Els premiats van poder visitar la Giralda, el nucli antic de la població i el museu de Puntes al Coixí. A més a més, van rebre un lot de productes arbocencs i van gaudir d'un dinar en un establiment de restauració de la vila. La campanya ha estat organitzada per la regidoria de Turisme i Promoció Econòmica de l'Arboç, i es finança a través del projecte del Pla de Barris.

Els guanyadors de la campanya, amb l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans.
Els guanyadors de la campanya, amb l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans. | S.Sedó