L'Arboç se suma a l'oferta conjunta de carnavals del Penedès Marítim

La comarca coordina els carnavals per atraure més visitants

Per segon any seguit, els municipis del Penedès Marítim han coordinat la celebració dels seus carnavals per atraure d'aquesta manera més visitants a la comarca durant tot el cap de setmana del 20 al 23 de febrer. Aquesta iniciativa, que es va engegar el passat 2019, inclou els carnavals del Vendrell, Calafell, Cunit i Cubelles, així com el de l'Arboç, que s'ha sumat en aquesta edició. Tots han editat un tríptic en el qual es poden trobar els principals actes de cada municipi.

 

Carnaval Xurigué de Calafell

El Carnaval de Calafell és un dels que té més actes, ja que celebra un total de tres rues. La prèvia de la festa tindrà lloc el dijous 20 de febrer, amb el pregó del Rei Carnestoltes, un espectacle infantil i una xocolatada que es faran a la plaça de Catalunya a partir de les 17.30 hores. El divendres 21 es farà la rua de Segur de Calafell, a les 22 hores, mentre que el dissabte 22 hi haurà la del nucli de la Platja, a la mateixa hora. El diumenge 23, a les 17.00 hores, començarà la del Poble. 

Per a totes tres s'ha superat el límit de 45 carrosses i quinze comparses, amb el qual el consistori està estudiant si les noves inscripcions poden prendre part a les rues de Segur o del Poble. A la de la Platja segur que no ho podran fer, per motius de seguretat. Aquesta nit, precisament, hi haurà un gran dispositiu amb més de 50 agents de la policia, un hospital de campanya i una seu del 112. S'esperen més de 6.000 participants.

Carnaval de Cunit

El Carnaval de Cunit tindrà un total de 57 grups entre carrosses i comparses. Després de la festa infantil i la batalla de coreografies del divendres 21, la gran rua tindrà lloc el dissabte 22, a partir de les 18.30 hores. Per aquest dia hi haurà un reforç dels trens de Rodalies Renfe. El dilluns 24 hi haurà una festa infantil al pavelló municipal. El municipi tindrà diferents actes entre els dies 15 i 26 de febrer.

Carnaval del Vendrell

La rua del Carnaval del Vendrell es farà el divendres 21 a les 19.00 hores, i tindrà com a novetat principal que estarà encapçalada pels grups locals. El dia abans, es farà l'arribada del Rei Carnestoltes, amb una festa infantil a la plaça vella.

Carnaval de l'Arboç

L'Arboç s'incorpora aquest any als Carnavals del Penedès Marítim. La seva oferta permet que hi hagi una rua també el diumenge 23 a les dotze del migdia, per la qual es comptarà amb 35 grups participants. El dissabte 29 de febrer es farà un ball infantil al local Arbosense, a les 17.30 hores. Per la seva banda, Cubelles celebra la seva rua el dissabte 22 a les 19.00 hores, seguida d'un ball a l'envelat de la plaça del Mercat. El dilluns 24 a les 16.00 hores es fa la rua infantil.