Els grups municipals que estan a l'oposició a Calafell.

L'oposició de Calafell acusa l'alcalde d'aplicar una «llei mordassa» eliminant el ple de l'agost

Lamenten que decisions com aquesta no es consensuïn amb tots els grups

Els grups municipals que estan a l'oposició a l'Ajuntament de Calafell han fet una denúncia col·lectiva aquest dilluns 9 d'agost. Davant la premsa, ERC, Cs, la CUP i Sumem han criticat que el govern local hagi decidit suprimir el ple del mes d'agost.

Carles Martín, d'ERC, ha lamentat que el ple ordinari d'agost se substituís primer per un d'extraordinari, i al final s'anul·lés el dia abans de celebrar-se. «Creiem que el govern local no vol donar la cara davant l'oposició i els ciutadans, i aplica una mena de llei mordassa», ha denunciat Martín.

«Vulneració del ROM»

Killian Guasch, de la CUP, creu que aquest és un nou exemple de «la manca de transparència i opacitat del govern» i ha recordat que el ROM preveu aquest ple d'agost. Des de Ciutadans, José Manuel Tejedor ha apuntat que els motius de la decisió poden ser «els temes calents que s'havien de tractar».

Aquests temes feien referència «a problemes amb el club de futbol o amb les places dels treballadors», segons Tejedor. Òscar Verge, de Sumem, ha afegit que les «formes» tampoc són les adequades, ja que les decisions no es consensuen amb la resta de grups. Per això els quatre partits han presentat una queixa al Síndic de Greuges.