El regidor de Participació Ciutadana, Cristian Soriano, presentant el sorteig per pujar al balcó.

Demanen la dimissió del conseller delegat d'El Vendrell Comunicació

L'oposició veu irregularitats en el nomenament de Christian Soriano

ERC-Som Poble, Pel Vendrell Primàries i Podem, tres formacions a l'oposició a l'Ajuntament del Vendrell, han demanat aquest dimarts 18 de febrer la dimissió de Christian Soriano, regidor del PSC, com a conseller delegat d'El Vendrell Comunicació SL. Segons han explicat els tres grups municipals en una roda de premsa, el seu nomenament fet al consell d'administració del passat 25 de novembre no seria vàlid, perquè no hauria aconseguit els vots suficients.

«La normativa especifica que cal aconseguir una majoria de dos terços per nomenar un conseller delegat, i això no va succeir», ha explicat Lluís Navarrete, d'ERC-Som Poble. Per arribar a dos terços es necessiten catorze dels 21 vots que hi ha al consell d'administració, i el nomenament de Christian Soriano es va fer amb onze vots a favor, els de PSC, Ciutadans i l'AVP. Els partits de l'oposició es van abstenir tots, tret del regidor de Podem, Òscar Blasco, que no va poder assistir al consell.

Revocar el nomenament de Soriano

Davant aquest fet, els tres partits han avançat que aquest dimecres presentaran una petició perquè es convoqui un nou consell d'administració on es procedeixi a revocar el nomenament de Soriano. Tot i això, també ha demanat que el regidor dimiteixi del seu càrrec com a conseller delegat, i que el PSC proposi una altra persona diferent. «Si no és així, nosaltres presentarem un recurs i el nomenament serà nul», ha avisat Navarrete.

Des dels tres grups municipals han admès que hi ha una «manca de confiança» en la figura de Christian Soriano, però que no es tanquen en banda al fet que la societat municipal pugui tenir un conseller delegat. Això hauria de passar, però, per un acord previ entre tots els grups. Josep Maria Llasat, de Primàries, ha lamentat que l'actual conseller delegat té una manifesta «voluntat d'imposar sense consensuar», mentre que Òscar Blasco, de Podem, ha remarcat que hi ha un «problema d'actitud» amb el regidor del PSC.

Soriano descarta presentar la dimissió

Christian Soriano, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, ha declinat fer valoracions sobre les acusacions de l'oposició, limitant-se a asseverar que aquest és un assumpte administratiu que està tractant el departament judicial del consistori, el qual «s'haurà de pronunciar els pròxims dies». Soriano ha descartat dimitir del càrrec de conseller delegat d'El Vendrell Comunicació SL