Els grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament del Vendrell.

L'oposició del Vendrell li diu a Martínez «que triï»: la feina o l'alcaldia

Els quatre grups municipals coincideixen que «una ciutat de 40.000 habitants no pot tenir un alcalde per hores»

Els quatre grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament del Vendrell creuen que Kenneth Martínez ha de triar entre la seva feina o l'alcaldia. En una roda de premsa conjunta, Som Poble-ERC, Junts, Primàries i Podem han mostrat el seu desacord amb la decisió presa pel batlle.

A l'últim ple municipal es va aprovar que l'alcalde deixés la dedicació exclusiva al consistori i passés al règim de concurrència. La decisió es deu al fet que Martínez ha de fer unes pràctiques obligatòries per consolidar la seva plaça d'Inspector d'Ensenyament. L'únic grup que va votar en contra al ple va ser Primàries, mentre que la resta es van abstenir.

«No es pot tenir un alcalde per hores»

Passats uns dies, però, l'oposició en bloc creu que el Vendrell no pot tenir un alcalde «per hores». «A l'Ajuntament surten moltes situacions d'urgència que requereixen la presència de l'alcalde, tenim por que hi hagi una desatenció», ha apuntat Josep Mercadé, de Junts. «Si a l'inici es va posar una dedicació del 100%, no pot ser que ara ja no es necessiti», ha afegit Verònica Moreno, de Podem.

Josep Maria Llasat, de Primàries, ha referit l'etapa en què va ser alcalde per afirmar que no podia entendre la seva decisió. «Jo era alcalde d'un municipi de 20.000 habitants i la feina ja no s'acabava mai», ha apuntat, «ara, amb 40.000 habitants, les problemàtiques es multipliquen». «Si un vol ser alcalde, les altres coses queden en segon terme», ha conclòs.

Lluís Navarrete, de SP-ERC, ha lamentat que hi ha moltes coses que no se saben, com ara qui assumeix les tasques d'alcalde quan no hi és. Navarrete ha demanat a Martínez que «reflexioni» sobre si és possible tenir aquesta dedicació. «Si és honest, veurà que no és possible i ha de fer un pas al costat», ha afirmat. 

L'alcalde lamenta que no es respectin els «drets democràtics»

Els quatre grups municipals pensen que Martínez té tot el dret a consolidar la seva plaça de funcionari, però l'insten a deixar l'alcaldia. Al ple del passat 27 de setembre, el batlle va assegurar que podia compaginar les dues tasques perquè permeten «flexibilitat horària». Posteriorment, Martínez ha lamentat que els partits de l'oposició «qüestionin l'exercici dels meus drets democràtics, ajustats a la llei».

Creu que això demostra la seva «falta d'alternativa política i pobresa d'arguments». «Les alcaldies es guanyen o es perden a les eleccions, i per decisió de la ciutadania, no hi ha dreceres», afegeix el batlle. Martínez assegura que la seva «responsabilitat com alcalde continua sent plena i absoluta» i recorda que fa deu anys que «compatibilitza» la seva professió i la política.