La nova ordenança de solars del Vendrell inclou l'obligació de pavimentar les voreres

Les multes per no fer cas dels requeriments van dels 300 als 3.000 euros

El ple de l'Ajuntament del Vendrell d'aquest dimarts 18 de setembre va aprovar, per unanimitat, la nova ordenança que regula el tancament i la neteja dels solars buits. Aquest era un reclam de molts veïns de la ciutat, davant l'existència d'una gran quantitat de solars buits en mal estat de conservació, amb la vegetació molt alta o que s'han convertit en abocadors de residus a causa de l'incivisme.

La nova normativa no tan sols fa referència a l'obligació dels propietaris de tenir els solars tancats i en bon estat de conservació, sinó que també els insta a pavimentar les voreres que donen a aquests terrenys. En alguns barris del Vendrell amb molta presència de solars buits no hi ha una continuïtat de les voreres, de manera que això dificulta el pas dels vianants, especialment aquells que van amb cadira de rodes o amb un cotxet.  

Peticions de pavimentació de les voreres

El regidor d'Urbanisme del Vendrell, Josep Mercadé, apunta que, igual que passa amb el manteniment dels solars, en la pavimentació de les voreres «fa temps que es fan requeriments als propietaris», que en molts casos no tenen resposta. Amb aquesta ordenança, s'accentuarà la pressió sobre els propietaris, ja que s'acceleren els tràmits per sancionar els que no realitzin aquests treballs. Mercadé ha confirmat que «tots aquells solars que són sòl urbà consolidat han de tenir la seva vorera feta». 

Al ple també es van donar a conèixer les sancions a què s'exposen els que no facin cas als requeriments del consistori.  Aquestes van dels 300 euros fins als 3.000 euros, en cas de reiteració, i varien segons la mida de cada solar. En cas que els propietaris realitzin aquests treballs, l'Ajuntament els podrà aplicar reduccions de la sanció. La normativa també inclou, igualment, les característiques que ha de tenir el rebaix de les voreres per accedir a un pàrquing, per unificar criteris i que es respecti el pas dels vianants. Els diferents grups municipals van celebrar que s'hagi tirat endavant aquesta nova ordenança.