L'orquestra Yehudi Menuhin actua a l'Auditori Pau Casals del Vendrell

Integren l'orquestra joves talents musicals de tot el món

El Vendrell segueix amb la programació cultural de tardor del Temporada i aquest divendres 26 d'octubre es comptarà amb l'actuació de l'orquestra del centre d'alt rendiment musical Yehudi Menuhin School a l'Auditori Pau Casals. Aquesta és una formació internacional molt respectada que actua per primera vegada a Espanya, en una gira que passarà per Saragossa, València, el Vendrell i Madrid. El concert començarà a les 20.30 hores.

L'orquestra l'integren joves talents musicals de tot el món, que faran una selecció de composicions relacionades amb el centenari de l'armistici de la Primera Guerra Mundial, entre les quals hi ha obres d'Herbert Howells, Vaughan Williams, Joaquín Turina i la famosa transcripció que del quartet «La Mort i la Donzella» de Schubert que va fer Gustav Mahler. El concert d'aquest divendres al Vendrell té un preu de deu euros, que es rebaixa a set amb els diferents descomptes.

L'orquestra Yehudi Menuhin

Yehudi Menuhin va fundar la seva famosa escola el 1963 a Surrey, Anglaterra, amb la intenció d'oferir l'ambient i la docència ideal perquè joves músics de tot el món, amb un talent especial, poguessin formar-se, desenvolupar el seu potencial i arribar al màxim nivell interpretatiu , dins d'una educació holística. L'escola té 85 alumnes d'entre els vuit i els dinou anys provinents de múltiples extractes socials, nacionalitats i religions. Diversos membres de l'orquestra han estat guanyadors o finalistes d'importants premis internacionals.

L'escola sempre ha tingut una excel·lent orquestra de corda. Menuhin considerava la pràctica del repertori orquestral com una part vital de la formació musical, i dirigia aquesta agrupació de manera freqüent. Aquest ensemble actua regularment al Festival Internacional de Gstaad (Suïssa) i en nombrosos festivals europeus i del Regne Unit. Actualment, la formació està dirigida per Òscar Colomina i Bosch, el director musical de la institució. Les entrades pel concert a l'Auditori Pau Casals es poden adquirir a la regidoria de Cultura (la Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84, a través del portal Ticketea i al mateix Auditori Pau Casals.