Demanen reproduir el Pacte de Berà al Penedès Marítim per trobar solucions per la C-32

El Consell Comarcal del Baix Penedès proposa impulsar un acord entre municipis de les dues comarques

Crear un Pacte de Berà al Baix Penedès i el Garraf. Aquest és l'objectiu amb el qual s'ha començat a treballar des del Consell Comarcal del Baix Penedès, amb la voluntat de fer sentir les reclamacions del territori al voltant de l'autopista C-32 (Pau Casals) i la carretera C-31. La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, ho ha avançat a través d'un missatge a les xarxes socials.

«Des del Consell Comarcal del Baix Penedès ens posarem en contacte amb el Consell Comarcal del Garraf i els municipis del Penedès Marítim, per treballar en un pacte com el Pacte de Berà», ha apuntat Serramià, afegint que «la mobilitat és clau per a les nostres comarques» i que «tots junts farem més força». La intenció és formar un lobby entre alcaldes del Baix Penedès i el Garraf, i amb els dos consells comarcals, que pressioni a la Generalitat en els temes que fan referència a la mobilitat

El mirall del Pacte de Berà

El mirall en el qual es miren és el Pacte de Berà, que es va impulsar fa uns anys entre alcaldes del Baix Penedès, l'Alt Penedès, el Baix Gaià i el Tarragonès per pressionar l'Estat espanyol davant la situació de l'N-340 i l'AP-7. Aquest passat setembre, l'Estat va aprovar el desviament de camions obligatori cap a l'AP-7 entre Vilafranca del Penedès i Torredembarra, una de les reivindicacions dels batlles. 

L'objectiu seria reproduir aquest funcionament al Penedès Marítim, per fer sentir les seves reclamacions sobre la C-32, una autopista de les més cares de Catalunya, i que el 2019 veurà com s'incrementa de nou el preu dels seus peatges. L'alternativa a aquesta via és la C-31, que presenta una alta saturació de vehicles i una important sinistralitat, derivada de la perillositat que té la carretera de les Costes.

Una solució similar a la de l'N-340

Jaume Casañas, president del PDeCAT del Penedès, apunta en un article d'opinió que una opció podria ser «plantejar una solució per la C-31 com la de Madrid a l'N-340», que implicaria desviar els camions cap a la C-32 de forma obligatòria en alguns trams, amb bonificacions pels transportistes.  Aquesta seria una proposta a desenvolupar «mentre no es puguin implementar els projectes de la Vinyeta i la TMobilitat», conclou Casañas.