Virgínia Moreno i Josep Carreras signant l'acord de govern.

ERC i Compromís arriben a un acord de govern a Santa Oliva

Josep Carreras tindrà l'alcaldia tres anys i Virgínia Moreno l'últim any

Activitat frenètica els últims dies abans de configurar els nous ajuntaments al Baix Penedès, amb les diferents formacions arribant a acords de govern. Un dels últims que s'ha tancat ha estat a Santa Oliva, on ERC ha arribat a un pacte amb Compromís-En Comú Podem. El republicà Josep Carreras, actual alcalde, mantindrà l'alcaldia durant els primers tres anys del mandat, mentre que Virgínia Moreno, de Compromís, agafarà el relleu l'últim any.

L'acord ha estat anunciat per Compromís a les xarxes socials. El partit ha remarcat que volien formar govern «amb aquella força que ens donés la suficient confiança per treballar amb seguretat i valentia aquests quatre anys». Aquesta ha estat ERC, partit que va quedar en segon lloc a les eleccions del 26-M amb 491 vots i quatre regidors. Compromís va obtenir dos regidors i 280 vots, amb el qual la suma dels dos partits dona majoria i deixa el PSC, guanyador amb quatre regidors i 570 vots, a l'oposició al costat de Ciutadans.

 

Pactes d'última hora a diversos municipis

Aquest dissabte 15 de juny tindran lloc els diferents plens d'investidura als catorze municipis del Baix Penedès. Aquesta setmana s'han tancat diversos acords de govern, a banda del de Santa Oliva. Un dels més rellevants ha estat a Cunit, on el PSC i Impulsem Cunit han fet un pacte que deixa l'alcaldia repartida entre Dolors Carreras i Jaume Casañas. A Sant Jaume dels Domenys, l'acord entre Endavant i ERC ha apartat de l'alcaldia a l'històric Magí Pallarès. Joan Ignasi López i Marc Palau seran alcaldes, dos anys cadascú.

Un altre acord s'ha produït a Bellvei, on +Bellvei i el PSC han signat un pacte que portarà a l'alcaldia a Gerard Colet. A Calafell, Ramon Ferré i el PSC s'han garantit el suport extern dels comuns, amb el qual se situen a un regidor de la majoria. Al Vendrell, el PSC i l'AVP van signar un pacte de govern la setmana passada que garanteix l'alcaldia per a Kenneth Martínez. A Banyeres, el pacte entre el BNY i els comuns permet que Amadeu Benach segueixi sent alcalde.