Josep Mercadé i Kenneth Martínez.

Pacte entre PSC i Junts pel Vendrell pel pressupost del 2020

Els comptes es portaran a aprovació el pròxim 17 de febrer

El PSC del Vendrell i Junts pel Vendrell han arribat a un acord pel pressupost municipal del 2020. Aquest dimarts 11 de febrer al matí, Kenneth Martínez, alcalde de la ciutat, i Josep Mercadé, portaveu de Junts, han signat el pacte, que permetrà al govern local tenir una àmplia majoria de tretze vots a favor per aprovar els comptes. Tot i això, des del PSC no descarten sumar altres partits a l'acord, abans de portar el pressupost a votació del ple.

Un treball iniciat l'anterior mandat

Segons Mercadé, l'acord ha estat possible, en bona part, gràcies al treball engegat el passat mandat per part de les dues formacions, en aspectes com «el FEDER de Coma-ruga, el pla d'aparcaments, la capitalitat cultural» o el projecte per fer un carril bici que uneixi la zona escolar i el nucli antic. Un dels factors que han portat Junts a fer aquest pacte és la necessitat de «dotar de pressupost i calendaritzar diverses actuacions que hem portat al plenari i s'han aprovat per unanimitat», segons Mercadé.

Actuacions com fer un pla de seguretat viària, iniciar el redactat del projecte del parc de Botafoc, o fer un segon punt de recàrrega de vehicles elèctrics a la zona marítima. De la mateixa manera, Junts vol introduir alguns punts del seu programa electoral, com ara iniciar el redactat del catàleg de béns i patrimoni, fer millores a la via pública, declarar el Barri Ferroviari com a Bé Cultural d'Interès Local o impulsar una oficina de Turisme a l'antiga biblioteca.

Comissió de seguiment dels acords

Els dos partits han acordat que es crearà una comissió bilateral per fer un seguiment de l'execució d'aquests acords. Kenneth Martínez, per la seva banda, ha destacat que el pacte respon a la voluntat de «buscar un espai majoritari de consens» i ha avançat algunes de les inversions que hi haurà als comptes, com els dos milions pel FEDER de Coma-ruga o els 500.000 euros per arreglar les pistes d'atletisme. El pressupost es portarà a aprovació al ple ordinari del pròxim dilluns 17 de febrer.