Imatge d'una dona protegint-se d'una agressió amb la mà

La pandèmia fa créixer les consultes sobre maltractaments a Calafell

Les agressions es van disparar després dels mesos de confinament estricte

La pandèmia del coronavirus ha afectat o agreujat diverses dinàmiques, entre les quals, les relacions de convivència. El balanç del 2020 que han fet els serveis d'Igualtat de l'Ajuntament de Calafell han mostrat un increment de les consultes per maltractaments. En canvi, les denúncies van caure respecte al 2019.

La presidenta de la comissió d'Igualtat, Isabel Bou, creu que això es va deure a la convivència forçosa provocada pel confinament estricte. «El menor nombre de denúncies es devia a la por a l'agressor, amplificada pel fet de conviure-hi les 24 hores del dia», segons Bou. 

Més agressions després del conifnament

La constatació d'aquest fet es va veure després del confinament domiciliari, quan les agressions van tornar a créixer. Tal com explica Bou, és un moment on el maltractador «perd el control» sobre la víctima i això desferma les agressions. Paral·lelament, el fet de poder sortir de casa permet a les víctimes tenir més facilitats «per demanar ajut».

La intenció del consistori és intensificar el treball preventiu per evitar que s'arribi a les agressions. Bou ha recordat que totes les crisis «tenen més impacte sobre els grups més vulnerabilitzats per la societat».