Un tren de mercaderies al seu pas pel Vendrell.

Les pantalles d'Adif al Vendrell: de formigó, set metres d'altura a les platges i sis al centre

L'Ajuntament presenta al·legacions contra un projecte que suposaria «separar amb paredons» el municipi

Tal com ja va fer Calafell, l'Ajuntament del Vendrell ha anunciat que presentarà al·legacions contra el projecte d'Adif de posar pantalles acústiques. La regidora d'Urbanisme, Núria Rovira, ha explicat que amb les al·legacions el que es diu és que «aquí i així, no».

La proposta d'Adif de posar pantalles al voltant de la via del tren al seu pas pels nuclis de població està rebent una forta oposició. Al Vendrell, l'actuació es faria al centre de la ciutat, per la línia de l'interior, i a la zona de platges, a la línia que va cap a Tarragona.

De formigó i fins a set metres d'altura

Segons ha explicat Rovira, la proposta d'Adif pel Vendrell preveu pantalles de fins a «set mestres d'altura a les platges i sis metres al centre». Aquesta zona és la que comprèn l'avinguda de Jaume Carner i les carreteres de Barcelona i Tarragona. Serien essencialment blocs de formigó, tot i que en alguns trams tindrien la part superior de metacrilat transparent.

«Per evitar el vandalisme, Adif aposta pel formigó, que suposaria un fort impacte, ja que dividiria el poble en dos amb paredons», lamenta Rovira. Aquesta mesura seria molt perjudicial, i conduiria «a l'explosió social de totes les zones afectades». La regidora es refereix a la devaluació dels habitatges que hi ha al costat de les vies, i a una possible expulsió dels veïns.

Alternatives per reduir el soroll

Per tot això, Rovira creu que cal reformular la proposta, acceptant que les mesures contra la contaminació acústica hi han de ser. «És un problema greu que pateixen molts veïns, especialment amb l'increment dels trens de mercaderies que hi ha hagut els últims anys». Per això l'Ajuntament demana que s'estudiïn alternatives.

Entre aquestes hi ha la reducció de la velocitat dels trens quan passin per un nucli de població, així com millorar els combois i les vies. També creuen que es podrien impulsar millores en habitatges, per reforçar la insonorització i, fins i tot, reiteren l'opció de soterrar les vies.

Des del consistori tampoc entenen per quina raó no s'ha valorat que els trens de mercaderies passin per un lloc que causi menys impacte. «Hi ha un corredor ferroviari que passa pel costat de l'eix transversal que podria ser ideal», ha exemplificat Rovira. De moment, el consistori li diu a Adif que està d'acord en prendre mesures contra el soroll, però que «així, no».