La paràlisi amenaça el final de mandat a l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès

El PDeCAT, en minoria al govern, veu com ERC i la regidora no adscrita tomben la majoria de propostes

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès viurà uns últims vuit mesos de mandat molt complicats, amb l'amenaça de la paràlisi aguaitant a la cantonada. La moció de censura fracassada que van intentar a l'agost ERC de la Bisbal i l'exregidora del PSC Maguy Antolin  ja va deixar entreveure que l'últim tram del mandat no seria gens fàcil per l'equip de govern d'Agnès Ferré i el PDeCAT, que han quedat en minoria.

ERC i Antolin tomben diversos punts

Al primer ple ordinari després de l'intent de moció de censura, aquest dilluns 17 de setembre, es va confirmar que ERC i Antolin no posaran cap facilitat al govern. Així, molts dels punts de l'ordre del dia es van rebutjar. Entre ells hi havia una modificació de crèdit amb la qual es volia augmentar la dotació de diferents partides, i així poder pagar diversos serveis per mitjà d'un conveni amb el Consell Comarcal, com ara els de l'arquitecte o els de l'educador de carrer.

Tampoc es va poder aprovar el nomenament de nous representants als consells escolars de l'Escola Ull de Vent i de l'Institut Nord, així com a la Junta Pericial cadastre de rústica o a la Mancomunitat de l'Albornà, ni una modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l’IBI, per fer una rebaixa del 0,05%.  L'alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha apuntat que ja tenien «assumit» aquest comportament i que l'activitat del consistori es podrà mantenir fins a final de mandat. «Tenim la sort que només són vuit mesos», ha afegit.

ERC reclama «esforços per sumar acords»

Des d'ERC, en canvi, han criticat que el govern en minoria del PDeCAT no faci «fa esforços per sumar acords amb els partits de l’oposició» i es presenti al ple «esperant que l’oposició els hi aprovi tot sense un previ esforç de consensuar i sumar amb la resta de partits». També afirmen que han denunciat a la justícia el desenvolupament del ple extraordinari del passat 22 d'agost.