La celebració va comptar amb demostracions de diferents unitats dels Bombers.

El parc de bombers voluntaris de Sant Jaume dels Domenys celebra els 25 anys

S'ha posat una placa commemorativa a la façana del parc

Sant Jaume dels Domenys va celebrar aquest passat diumenge 24 de novembre els 25 anys del seu parc de bombers voluntaris, amb una festa que va servir també per homenatjar els quatre membres del parc que hi estan adscrits des del primer any, el 1994. Les activitats van ser variades des del matí, amb una jornada de portes obertes amb jocs infantils i la projecció de més d'un centenar de fotografies.

Les imatges van servir per comprovar els canvis que hi ha hagut durant aquestes dues dècades i mitja en vehicles i equipaments, així com al voltant del parc de bombers. La jornada també va comptar amb un grapat d'actuacions a l'aire lliure, que es van desenvolupar a la pista annexa i que van ser realitzades per diferents unitats dels Bombers de la Generalitat, com l'helicòpter del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), la Unitat Canina o l'autoescala del parc de bombers del Vendrell.

Una placa commemorativa i el reconeixement a quatre bombers

Una altra dels actes programats va ser la inauguració d'una placa commemorativa que s'ha posat a la façana del parc. Va ser en aquell moment quan es va fer el reconeixement als quatre bombers de la primera promoció que encara queden en actiu, que són Magí Pallarès —el que va ser el primer cap de parc—, Joan Rafecas, Mariano Núñez i Sebastià Ventura.

La jornada es va tancar amb els parlaments de les autoritats, entre les quals hi havia l'alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Joan Ignasi López, el cap de la Regió d'Emergències de Tarragona, Albert Ventosa, i el cap del parc de bombers voluntaris de Sant Jaume dels Domenys, Òscar Saladié. Després es va celebrar un dinar per a tots els assistents.

El parc de bombers voluntaris de Sant Jaume ha complert 25 anys.
El parc de bombers voluntaris de Sant Jaume ha complert 25 anys. | Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys