Circ Raluy Legacy.

El Parc del Circ de Calafell acollirà el patrimoni artístic del Circ Raluy Legacy

L'Ajuntament ha adjudicat el projecte de museïtzació de l'espai

L'Ajuntament de Calafell ha adjudicat el projecte de museïtzació del Parc del Circ a l'empresa Espai Visual. Aquest espai ha d'acollir el patrimoni artístic del Circ Raluy Legacy, amb l'objectiu d'oferir «una experiència cultural i turística única», apunten.

L'adjudicació és per impulsar una proposta inicial que s'haurà d'anar desenvolupant amb el temps, adaptant-se al material que estigui disponible. L'empresa adjudicatària haurà de dissenyar els espais necessaris per a l'escola de circ, que és l'altra pota d'aquest ambiciós projecte. Aquesta part també es troba ja en la fase de redacció del projecte.

L'escola de circ serà «un servei artístic formatiu relacionat directament amb l'arrelament a Calafell de la trajectòria històrica del Circ Raluy Legacy». La intenció és que estigui vinculada amb el projecte de l'escola de música i arts de Calafell. 

Un museu sense precedents

Des de la família Raluy expliquen que el museu de Calafell no té precedents i serà «un referent» en el món del circ. Afegeixen que serà «un espai interactiu on es podrà experimentar, expressar-se, aprendre, veure i tocar». S'explicarà «la història centenària» d'una nissaga com la dels Raluy, amb sis generacions, i també «la història del circ des dels seus inicis».

Per l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, aquest projecte «aporta una experiència única que podrà oferir el nostre municipi». «Ens posa en un mapa en el qual poquíssims pobles i ciutats hi són», conclou.