Mossos d'Esquadra

El Parlament demana que Calafell i Cunit tinguin caserna de Mossos i parc de Bombers

L'acord insta el Govern de la Generalitat a impulsar aquestes dues instal·lacions al territori

Els ajuntaments de Calafell i Cunit fa temps que demanen una comissaria dels Mossos d'Esquadra que s'ubiqui entre els dos municipis. Creuen que la densitat de població és prou elevada per disposar d'una caserna amb els seus propis efectius. Així no haurien de dependre de la del Vendrell, que és l'única que hi ha a la comarca.

Aquest dimecres 2 de novembre han rebut una bona notícia al respecte, amb un acord que s'ha pres al Parlament de Catalunya. Segons ha informat l'Ajuntament de Cunit, el Parlament ha acordat instar el Govern de la Generalitat a destinar una nova comissaria de Mossos per Calafell i Cunit. D'aquesta manera es reforçaria l'Àrea Bàsica del Baix Penedès.

A més, la proposta també inclou la petició d'un nou Parc de Bombers per a totes dues localitats. Aquest és un àmbit en el qual també hi ha un dèficit manifest. Actualment, el parc de Bombers del Vendrell no disposa d'efectius suficients per a tota la comarca.

La pilota, a la teulada de la Generalitat

Calafell i Cunit han reiterat els últims anys la necessitat d'incrementar diversos serveis bàsics que no creixen al mateix ritme que la població. Des de fa anys, són dos dels municipis que encapçalen els rànquings anuals de migracions, especialment pel que fa a les internes. A això cal sumar que el nombre de gent que viu a la zona en èpoques estivals pot arribar a ser cinc vegades més gran.

Aquest acord del Parlament posa ara la pilota a la teulada de la Generalitat. Amb tot, el marge de maniobra que pugui tenir el govern en solitari d'Esquerra Republicana sembla molt limitat. En aquests moments s'intueix complicat que es pugui aprovar un pressupost nou pel 2023, el que obligaria a mantenir els comptes prorrogats.

De fet, ERC és l'únic partit que no ha votat a favor de la proposta, segons assenyalen des de l'Ajuntament de Cunit. L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, considera «positiu» que el Parlament hagi reconegut «aquesta mancança i digui que és prioritària».

Però afegeix que després cal que el Govern «ho tingui en compte a les planificacions de noves comissaries i posi els diners per fer-ho realitat». Que això passi més aviat o més tard, segueix sent, per ara, una incògnita.