L'aparcament subterrani de l'avinguda de Jaume Carner del Vendrell.

Sobredimensionat i inviable: tanquen l'aparcament soterrat de l'estació de busos del Vendrell

Des de fa unes setmanes, l'aparcament ja només és usat per veïns i abonats | El recinte presentava deficiències i un problema d'inseguretat i salut pública

El Vendrell s'ha quedat sense un nou aparcament de rotació al centre. Fa unes setmanes es va tancar el pàrquing soterrat de l'avinguda de Jaume Carner, al costat de l'estació de busos. Feia temps que aquest aparcament de tres plantes havia esdevingut una font de problemes molt preocupant.

Ara ja només és usat pels veïns de l'edifici i aquells que tenen una plaça en abonament, que poden accedir amb un comandament. Paral·lelament, l'Ajuntament i l'empresa concessionària hauran d'executar la resolució anticipada del contracte de mutu acord. Això si el contenciós que hi ha obert no ho impedeix.

Una explotació «inviable»

Els problemes amb aquest pàrquing soterrat es remunten, pràcticament, a l'inici de la concessió. La gestió de l'aparcament es va adjudicar el 2003 a l'empresa Estacionamiento y Servicios SA per 25 anys i un cànon de 60.000 euros anuals. El 2016, el contracte es va subrogar a Acvil Aparcamientos, per la fusió entre ambdues societats mercantils.

Ja aquell any, la concessionària va sol·licitar a l'Ajuntament una resolució anticipada del contracte perquè apuntaven que la seva explotació no era viable. L'actual regidora de Mobilitat, Núria Rovira, admet que l'aparcament està «sobredimensionat», amb un repartiment de places que ho complica més. Del total d'aparcaments, un 45% són per l'adjudicatari, un 40% per l'Ajuntament i la resta pels veïns.

A més a més, el consistori va impulsar iniciatives que van perjudicar encara més la viabilitat del pàrquing. Per exemple, la millora del gran aparcament del Pèlag o la conversió —il·legal— en zona blava del pàrquing del carrer de la Cerdanya. Per tot plegat, es va reconèixer que l'explotació del contracte no era viable.

Moviment en fals de l'Ajuntament

La situació es va complicar més quan, arran d'una inspecció municipal, el consistori va apuntar que l'empresa hauria pogut incomplir el contracte. Apuntava diferents «deficiències i incompliments», per la qual cosa demanava extingir unilateralment el contracte. El ple ho aprovava el passat mes de febrer, però la Comissió Jurídica Assessora ho desestimava després que l'empresa presentés al·legacions.

La Comissió Jurídica concloïa que de l'expedient no s'inferia que la concessionària hagués actuat «dolosament o culposa». Afegia que les deficiències eren fruit «del context jurídic i econòmic en què es du a terme l'explotació de la concessió». Així, ara el consistori haurà de tornar a repescar l'expedient de resolució de mutu acord, amb la complicació afegida que l'empresa va presentar un contenciós a la justícia.

Problemes d'inseguretat i salut pública

Per acabar d'embolicar l'assumpte, l'aparcament presentava des de fa uns anys un greu problema d'inseguretat i salut pública, denunciat pels veïns. La tercera planta estava inutilitzada i havia estat ocupada per diverses persones. Es donaven situacions, entre altres, de tràfic de drogues i prostitució.

Aquest ha estat un altre dels motius que ha motivat el seu tancament definitiu. Fa uns dies, l'Ajuntament, l'empresa i la policia es van coordinar per clausurar l'espai, aprofitant que els ocupants havien sortit. Ara funciona només com un pàrquing comunitari, i els únics que hi tenen accés són els veïns i els abonats.

Els dubtes sobre el seu futur, però, són evidents. Encara que consistori i concessionària arribin a un acord per resoldre l'expedient de forma anticipada, caldrà veure què passa amb l'aparcament. I és que fer una nova concessió amb els paràmetres actuals sembla que seria de nou inviable.