Un quadre dels Pastorets del Vendrell.

Tot a punt pels Pastorets del Vendrell: l'emblemàtica obra torna dos anys després

La pandèmia va impedir el passat 2021 la representació de l'obra

La pandèmia del coronavirus va impedir el passat 2021 que els Pastorets del Vendrell fessin la seva 55a edició de forma consecutiva. L'emblemàtica obra vendrellenca, que va néixer fa més de 130 anys, es va veure obligada a fer un parèntesi. Aquest 2022, tornarà a l'escenari del Teatre Àngel Guimerà (Tag), amb quatre funcions que comencen aquest diumenge 16 de gener.

La sisena onada causada per la variant òmicron ha comportat que s'hagin posat de nou algunes restriccions. Així, l'aforament en els espectacles culturals és del 70%, en una mesura que està vigent, de moment, fins al 21 de gener. Les quatre representacions seran els dies 16 i 23 de gener, i 6 i 13 de febrer, a les 17.00 hores.

Fins a 150 col·laboradors

Un cop més, la xifra de participants s'enfila fins a les 150 persones, entre actors, tècnics, maquilladors i col·laboradors. L'entitat ha organitzat diversos circuits perquè la gent estigui en diferents zones, evitant així que coincideixin més enllà de l'escenari. El dia 30 de gener es farà l'espectacle infantil.

Com és habitual, els Pastorets del Vendrell fan una adaptació lliure de l'obra 'El primer Nadal dels pastors', de Mossèn Rossend Fortunet. Un espectacle de dues hores i mitja de durada que es divideix en un pròleg, una introducció i dues parts. Una obra dirigida tant al públic adult com a l'infantil.

Les entrades tenen un cost de deu euros per als adults i cinc euros per als menors de deu anys. Per als grups de més de 25 persones hi ha bonificacions. Les reserves es poden fer als telèfons 977 662 993 i 696 446 885, o al mail info@pastoretsdelvendrell.cat.

La història dels Pastorets del Vendrell es remunta a l'any 1883, quan es va fer la primera representació al Centre Catòlic del carrer Muralla. El pròleg de l'obra, de fet, trasllada els espectadors al Vendrell d'aquella època, quan els Pastorets feien els primers passos. 

Un quadre dels Pastorets del Vendrell.
Els Pastorets del Vendrell tornen aquest 2022. | Cedida