El pati de l'institut escola Coma-ruga.

Patis oberts: el Vendrell obre als ciutadans els patis de dues escoles durant les festes de Nadal

L'objectiu és potenciar la cohesió social i afavorir la convivència

La regidoria d'Ensenyament del Vendrell i el Pla Educatiu d'Entorn posen en marxa un pla pilot per obrir els patis de les escoles als ciutadans. De moment es posarà en pràctica en dos centres educatius durant les festes de Nadal, l'escola Àngels Garriga i l'institut escola Coma-ruga.

Des del dia 11 de desembre fins al 7 de gener, els patis d'aquestes dues escoles estaran oberts a tots els ciutadans. Ho estaran durant els caps de setmana i els dies no lectius que tampoc siguin festius, sempre en horari de matí.

«Espais comuns de convivència»

«Volem que els patis dels centres escolars siguin espais comuns de convivència, on tothom pugui jugar», ha remarcat la regidora d'Educació, Sílvia Vaquero. L'objectiu del projecte és «potenciar la cohesió social, afavorint la convivència, la interrelació i la coneixença mútua», ha afegit Vaquero.

D'aquesta manera, tots els que vulguin tindran a la seva disposició les pistes d'aquests dos centres per a la pràctica esportiva. En el cas de l'institut escola Coma-ruga, el pati que s'obre és el de l'edifici blau, l'antic Secallets. No cal fer cap reserva prèvia i a les instal·lacions hi haurà un vigilant durant les hores d'obertura.

L'obertura a la ciutadania dels patis de l'escola en horari no lectiu era una reclamació que s'havia fet en diverses ocasions. Vaquero ha apuntat que aquesta prova pilot serà un primer pas per traslladar l'experiència a les altres escoles.

Activitats per a la gent gran

D'altra banda, l'Ajuntament del Vendrell també ha preparat diverses activitats per a la gent gran durant el període nadalenc. A cada esplai s'oferirà un concert-berenar, que es farà el dia 19 a Coma-ruga, al Tancat el 29 i al Tívoli el 4 de gener.

Igualment s'ha programat un cicle de xerrades que es farà als esplais de Coma-ruga i el Tancat. Començarà el 17 de desembre amb una xerrada dels Mossos d'Esquadra sobre seguretat de les persones grans. El 21 serà la farmacèutica Carme Mestres qui farà una conferència sobre el dolor.