L'executiva de la FEGP.

La patronal del Penedès reclama més sòl industrial per no esdevenir «una vegueria monotemàtica de vinyes»

La FEGP insisteix que el nou Pla Territorial Parcial ha de reservar espai per a noves empreses

La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) reclama que el nou Pla Territorial Parcial del Penedès ha de reservar més sòl per a la indústria. La seva presidenta, Neus Lloveras, ha fet aquest avís en l'acte de repàs dels seus dos anys de mandat.

Lloveras sosté que el Pla Territorial que ha d'aprovar la Generalitat ha de reservar més espais per a l'activitat industrial, i així poder atraure nous inversors. Si no es fa, la presidenta de la patronal penedesenca creu hi haurà un «risc» de perdre l'actual pluralitat de sectors econòmics.

«Que no sigui una vegueria monotemàtica de vinyes»

Per Lloveras el Garraf, l'Alt i el Baix Penedès tenen un equilibri entre indústria, turisme i agricultura que és «molt potent». Considera que aquesta diversitat econòmica ha fet que l'economia a la vegueria «no s'hagi enfonsat» amb la pandèmia. Com a exemple d'això ha mencionat la recuperació de l'atur, que ja se situa a nivells similars als d'abans de la Covid.

Però avisa que tot això es pot posar en risc si al plantejament urbanístic que està fent la Generalitat només s'afavoreixen els espais verds. «No podem pretendre que la vegueria sigui monotemàtica de vinyes, perquè empobrirem el territori», ha afirmat. Lloveras aposta per «conservar i potenciar» aquesta pluralitat de sectors.

 

Empreses de noves tecnologies

La presidenta de la patronal del Penedès també ha demanat que no s'associï el concepte d'indústria amb el de contaminació. Ha recordat que moltes empreses que volen venir al Penedès són del sector de les noves tecnologies, oferint una alternativa a la crisi automobilística.

Però per atraure les inversions també caldrà revisar les comunicacions, i ha demanat que es rescati la C-32 i es millori la xarxa de ferrocarril. Per Lloveras, la C-32 té uns peatges massa cars, que «resten competitivitat al territori». Pel que fa al servei de Rodalies, ha lamentat que «aquests dies ha convertit els desplaçaments en un via crucis».