Mar Galeano, amb membres del PDeCAT del Baix Penedès.

El PDeCAT lamenta la decisió de Galeano i el PSC del Vendrell aplaudeix la seva «valentia»

Jaume Casañas afirma que ha estat una decisió «unilateral» de la regidora

Primeres reaccions a la decisió de la regidora Mar Galeano d'abandonar el grup municipal de Junts pel Vendrell per incorporar-se al govern local format pel PSC, Ciutadans i l'AVP. Des del que fins ara era el seu partit, el PDeCAT, han lamentat la manera com Galeano ha fet aquest pas, al marge de la formació, tot i ser-ne la cap local.

El PDeCAT lamenta la decisió «unilateral»

Jaume Casañas, president del PDeCAT al Penedès, ha explicat a aquest diari que Galeano «hauria d'haver esperat a que se celebrés una assemblea d'associats on la majoria hagués expressat les seves preferències» sobre el fet d'entrar al govern. Després, els regidors de l'Ajuntament «haurien pogut actuar en conseqüència, acatant la decisió o renunciant a l'acta», ha afegit.

Però Galeano ha decidit abandonar el partit «de forma unilateral» abans que s'hagi fet cap assemblea. Segons Casañas, ja s'ha començat la reestructuració de la secció local del PDeCAT del Vendrell, on també s'haurà d'escollir un nou cap. El president del PDeCAT al Penedès no ha volgut avançar si reclamaran a Galeano que retorni l'acta de regidora. Feia menys d'un any que la regidora havia entrar a l'Ajuntament en el lloc d'Eva Serramià.

El PSC aplaudeix la seva «valentia»   

Per la seva banda, el grup municipal del PSC del Vendrell ha celebrat, en un comunicat, «l'actitud valenta i compromesa» de Mar Galeano per sumar-se a l'equip de govern, recordant que sempre han expressat la necessitat de tenir un executiu «estable i de progrés per fer front als reptes que necessita el municipi». Els socialistes creuen que en els moments actuals de «crisis econòmica i social derivada de la pandèmia» és «més necessari que mai el consens i la unitat dels diferents representants polítics».